Двоколісний візок – зручна і практична техніка для складу

Функціональні та практичні двоколісні візки: тип конструкції та критерії вибору

Для переміщення певних вантажів (мішків, бочок, бутлів з водою, газового обладнання, балонів з киснем і ацетиленом) усередині приміщень  використовується специфічний візок – двоколісна модель. Крім того його можна застосовувати й для перевезення звичайних ящиків, негабаритних предметів. Техніка даного складського типу являє собою функціональну конструкцію, що поєднує ряд переваг: хорошу вантажопідйомність, легкість і зручність в управлінні.

Конструктивні особливості

Вантажний двоколісний візок є різновидом торгово-складської техніки. Конструктивно обладнання складається з:

  • міцної металевої рами. На неї припадає основне навантаження, тому вона виготовляється з якісної сталі. Обробка металевої поверхні виробу захисною речовиною дозволяє поліпшити його експлуатаційні (стійкість до корозії, вплив вологи, перепад температур, дія агресивних речовин) і естетичні властивості. Верхня частина рами плавно переходить в рукоятку, за допомогою якої здійснюється управління складською технікою в процесі переміщення вантажів;
  • двох коліс. Вони розраховані на інтенсивну експлуатацію і високі навантаження. Колеса представлені в широкому асортименті модифікацій, ознайомитися з якими можна, перейшовши за посиланням https://www.fregat.com.ua/katalog/. Перевага опор – ремонтопридатність. Якщо колеса вийшли з робочого ладу, їх можна полагодити, докупивши потрібні деталі;
  • функціональної підставки, на яку встановлюють окремі предмети, фасовану продукцію або тару. За рахунок наявності цього конструктивного елемента двоколісний візок за своєю конфігурацією нагадує перевернуту літеру «Г». Підставка надійно прикріплена до рами під кутом в 90 градусів.

Ручний двоколісний візок – універсальна техніка. Її можна використовувати в складських, промислових і виробничих умовах: в цехах, автосервісі, на заводах, фабриках, комбінатах, торгових об'єктах (ринках). Дана модель підходить для перевезення вантажів на невеликі відстані.

Важливо! Двоколісний візок не підходить для перевезення сипучих матеріалів. Щоб перемістити таку продукцію, необхідно розфасувати її в ящики для більш зручного та безпечного транспортування.

Які існують типи двоколісних візків

Залежно від технічних характеристик, розрізняють такі моделі:

  • стандартної конструкції. Це класична модель, виконана у вигляді літери «Г». Її вантажопідйомність не перевищує 200 кг;
  • полегшеної конструкції. Як правило, такі моделі комплектуються платформою-решіткою відкидного типу. Візок не розрахований на перевезення важких вантажів;
  • посиленої конструкції. Відмінна особливість – високоміцний каркас. Візок комплектується широкими колесами, оскільки використовується для переміщення вантажів з масою до 250 кг;
  • спеціальної конструкції. Така модель призначена для перевезення специфічних вантажів (гарячих, вологих). Конструкція може бути доповнена спеціальним пристосуванням, яке забезпечують їй можливість переміщатися в складних умовах, наприклад, сходами.

Візок на 2 колеса – універсальне обладнання. Його можна використовувати не тільки всередині приміщень, а й в умовах вулиці.

Як вибрати кращу модель складського обладнання

Візок на 2 колеса представлений ​​в широкому асортименті модифікацій, тому, перш ніж замовити складське устаткування, необхідно звернути увагу на:

  • його вантажопідйомність. Розрізняють візки в стандартному виконанні та з посиленою рамою. Конструкція використовується для перевезення вантажів на невеликі відстані, вага яких не перевищує 200 кг;
  • тип платформи. Розрізняють ґратчастий і суцільний варіант. Останній може мати настил, виготовлений з гуми, фанери або інших матеріалів. Ґратчасті платформи використовуються для транспортування великогабаритних вантажів. При цьому конструкція виглядає зовні легше, не втрачаючи показників жорсткості, якими характеризуються візки, оснащені суцільною платформою. Також існують моделі без неї. Це так звані бочкокати. Для фіксації вантажу в конструкції такої моделі передбачено наявність спеціальних зачепів;
  • особливості виготовлення платформи – відкидне або стаціонарне виконання. Перевага складаної моделі – практичність, оскільки існує можливість її трансформації в більш компактну конструкцію, завдяки чому не потрібно виділяти багато місця для її зберігання. Візок з фіксованою платформою відрізняється більш надійною комплектацією;
  • тип ручки. Найбільш популярний варіант – візки зі стандартною комплектацією. Але в продажу зустрічаються моделі типу евробармен, в конструкції яких передбачено наявність двох окремих ручок з гумовими накладками.

Увага! Важливе значення при виборі візка має тип коліс. Від цієї характеристики залежать маневреність, функціональність, вантажопідйомність, простота і зручність експлуатації обладнання.

Колеса вибирають в залежності від умов експлуатації візка. Критерії їх вибору – матеріал виготовлення (гума, поліамід, пластик, чавун, алюміній). Від цієї характеристики залежать робочі якості опор. Окрім того, при виборі враховується діаметр коліс, вантажопідйомність, тип підшипника і кронштейна, наявність додаткових механізмів (стопор для гальмування, функція повороту та ін.).

Чому варто купити візок на 2 колеса

Ця модель характеризується такими перевагами:

  1. Функціональність. Модель підходить для перевезення різних вантажів, включаючи предмети нестандартної (круглої) форми.
  2. Практичність. Застосування такої моделі дозволяє істотно прискорити та полегшити працю персоналу.
  3. Відмінна маневреність. За рахунок невеликої ваги та компактної конструкції двоколісну модель можна використовувати навіть в умовах обмеженого простору.
  4. Висока вантажопідйомність. Завдяки цієї особливості обладнання використовується для перевезення і легких, і важких вантажів будівельними, логістичними та торговими компаніями, аварійними бригадами та ін.
  5. Максимально зручне управління. Конструкція не має складних механізмів. Виняток становлять візки, обладнані спеціальними елементами для переміщення товарів сходами.

Великий вибір моделей і доступна їх ціна дозволяють підібрати оптимальний тип конструкції для вирішення різних за складністю завдань.