Транспортні візки пластикові для зручного переміщення контейнерів і ящиків

Як вибрати транспортний візок для зручного переміщення контейнерів і ящиків

Транспортний візок являє собою різновид обладнання, яке використовується для переміщення різних вантажів (контейнерів, ящиків, інструментів) на невеликі відстані: територією супермаркету, складу, виробничого або промислового об'єкта. Застосування такої техніки дає можливість оптимізувати роботу персоналу при розміщенні продукції, складанні і формуванні замовлення по товарних накладних.

Які існують типи транспортних візків

Обладнання представлено в декількох модифікаціях, що дозволяє підібрати оптимальну модель для вирішення певного кола завдань. Залежно від механізму управління, транспортний візок буває наступних типів:

  • ручний. Модель знайшла своє застосування на маленьких складах або підприємствах з невеликим товарообігом. Оператор вручну управляє конструкцією – просто штовхає її перед собою або тягне за спеціальну ручку, яка оснащена прогумованою накладкою. Переваги моделі: функціональність, надійність виконання, простота застосування і доступна вартість;
  • гідравлічний. Модель знайшла своє застосування на складах середнього розміру, оскільки через свої конструктивні особливості може перевозити важкі вантажі. Візок оснащений гідравлічним механізмом, який полегшує процес управління –  підйом і опускання робочої зони;
  • самохідний. Перевага моделі – наявність електричного двигуна, який забезпечує можливість переміщення обладнання. Візок використовується на складах з великим вантажопотоком (від 100 контейнерів на день). Оператор управляє обладнанням, при цьому знаходячись позаду, або просто їде на ньому.

Увага! Найбюджетніший варіант – ручний транспортний візок для контейнерів, який різниться простотою і зручністю в управлінні.

Що враховувати при виборі оптимальної моделі

Залежно від сфери застосування, вантажні візки класифікуються за кількома типами:

  • складська техніка. Її використовують, як правило, усередині приміщень і на території об'єкта. Це можуть бути як повністю металеві, так і пластикові транспортні візки. Перевага останніх – невелика вага конструкції. Розрізняють платформні, контейнерні, поличні моделі;
  • техніка спеціального призначення. Різновид моделі – транспортний візок для жатки. Її перевага – посилена конструкція. Модель призначена для транспортування різних типів навісних і причіпних жаток для збирання ріпаку, соняшнику, кукурудзи та інших видів культур. Пристрій агрегатується з комбайнами імпортної та вітчизняної збірки.

Перш ніж купити засіб для перевезення контейнерів, необхідно звернути увагу не тільки на тип управління, але й на особливості конструкції техніки. В залежності від варіанту виконання, розрізняють рамні, суцільні та посилені моделі. Перший варіант – найпростіший, здатний перевозити вантаж з максимальною вагою до 150 кг. У його конструкції виділяють тільки раму прямокутної форми з отвором посередині. Суцільні моделі вважаються більш практичними в процесі експлуатації. У їх конструкції виділяють раму, покриту зверху пластиковим або металевим листом. Вантажопідйомність обладнання – до 200 кг. Що стосується моделей, які відрізняються посиленою конструкцією, то вони здатні працювати з важкими вантажами. У порівнянні з рамними та суцільними варіантами, таке обладнання має більші розміри та призначене для транспортування ящиків і контейнерів з масою до 500 кг.

Візок, як правило, оснащується чотирма колесами, які різняться здвоєною конструкцією. Вони розміщуються по кутах рами. Для виготовлення колісних опор застосовують якісні матеріали (сталь, пропілен). Від їх характеристик залежать маневреність, функціональність і зручність експлуатації обладнання. Контактний шар виконується з гуми, поліуретану, поліаміду.

Щоб ознайомитися з асортиментом коліс для пластикових транспортних візків, необхідно перейти за посиланням https://www.fregat.com.ua/katalog/. Опори оснащуються роликовим або кульковим підшипником.

Переваги використання пластикових транспортних візків

Управління обладнанням не вимагає особливих навичок і знань. Освоїти роботу з складською технікою, незалежно від її конструкції, може будь-який оператор, навіть без досвіду. Обладнання характеризується:

  1. Тривалим строком експлуатації та ремонтопридатністю. У візку просто нема чому ламатися. При зносі, наприклад, коліс, їх без проблем можна замінити на нові. Обладнання можна використовувати в широкому діапазоні температур – від -20 до +80 градусів Цельсія.
  2. Невибагливістю до умов експлуатації. Обладнання не боїться механічних навантажень, перепаду температурного режиму, ультрафіолету, вологості.
  3. Універсальністю застосування. Обладнання можна використовувати для переміщення контейнерів і ящиків з будь-якими товарами: як з технічними вантажами, так і з харчовими продуктами. В основі виробу – якісні екологічно чисті матеріали, які не виділяють у повітря небезпечних речовин і неприємного запаху.
  4. Зручністю зберігання. Техніка може встановлюватися одна на одну, під певним кутом (90 градусів). При розміщенні обладнання в порожньому вигляді вдається досягнути значної економії корисної площі.
  5. Хорошими експлуатаційними властивостями. Обладнання різниться міцною конструкцією, за рахунок чого характеризується здатністю витримувати значні навантаження. В процесі переміщення візок не створює багато шуму, а керувати ним можуть як чоловіки, так і жінки.

Застосування транспортного візка в складських умовах дозволяє істотно прискорити та полегшити працю персоналу.