Що таке візок із вагами для піддонів?

Візок із вагами для піддонів: особливості та ключові переваги

Часто в складських приміщеннях виникає необхідність в одночасному виконанні відразу декількох завдань. Тому для співробітників цього підрозділу економія часу – це один з основних пріоритетів у роботі. Водночас зайва поспішність призводить до порушення правил безпеки. До того ж ніхто не скасовував людський фактор, який стає причиною помилок при проведенні розрахунків або при доставці. Візок із вагами для піддонів дозволить звести до мінімуму ці ризики.

Використання пристрою поліпшить контроль під час прийняття й відправлення вантажу. Крім того, ручний візок із вагами гарантує підвищення ефективності робочого процесу в цілому. Пристрій значно спрощує діяльність співробітників складу, адже оператори отримують можливість зважувати предмети при піднятті або переміщенні. У звичайних умовах вантаж потрібно помістити на ваги, що вимагає додаткових зусиль і часу, тоді як гідравлічний візок із функцією зважування дає можливість виконувати ці завдання одночасно, що істотно спрощує робочий процес.

Підйомні ваги являють собою багатофункціональну техніку, розроблену для переміщення піддонів з одночасним визначенням їхньої ваги. Такий підхід дозволяє економити час і спрощує транспортування вантажів. Ваги відрізняються надійністю та здатністю витримувати значні навантаження. Обладнання спеціально призначене для інтенсивної експлуатації, воно активно використовується на складах, у відвантажувальних відділах, приймальних спорудах і доках.

Переваги рішення

Основна вимога щодо роклів із вагами полягає в міцності. Обладнання повинно витримувати щоденне застосування для зважування габаритних вантажів, а також подальше транспортування до місця призначення. При цьому візок повинен демонструвати точність показників. Спеціально для використання в промисловості був розроблений агрегат зі сталевими вилами. З метою покращення робочих характеристик елемент посилений по всій довжині. Це дозволяє максимально збільшити вантажопідйомність обладнання. Додаткова перевага цих візків полягає в грамотному розташуванні датчиків маси, які вбудовані у вила.

Індикатор приладу повністю герметичний. Така конструкція зводить до мінімуму ризик виходу його з ладу в результаті попадання пилу, вологи та бруду. Ваги, всупереч інтенсивній експлуатації, демонструють коректні показники. Робоча панель оснащена великими клавішами, які швидко реагують на найменший дотик. Кнопки включаються навіть за умови, що на руках користувача будуть рукавички.

Додаткова перевага – надійність колісної бази. Пристрій оснащений двома колесами, які виконують кермові функції, а також роликами. Останні виготовлені з чавуну та обладнані поліуретановим обідком. Така конструкція відрізняється довговічністю, здатністю витримувати значні навантаження. При цьому з переміщенням вантажу, навіть дуже важкого, не виникає складнощів. Візок рухається легко, практично безшумно. Додаткова перевага комплектуючих полягає в стійкості до зовнішніх впливів, у тому числі до корозії та агресивних речовин. Це дуже добре для обладнання, яке експлуатується в середовищі з підвищеним рівнем вологості.

Нерідко неакуратне поводження стає причиною виходу пристрою з ладу. Як правило, для відновлення його функціональності досить замовити колеса для візка на сайті https://www.fregat.com.ua/katalog/.

Ці комплектуючі приймають на себе більшу частину робочого навантаження, тому вони найчастіше пошкоджуються.

Увага! Візок із вагами виконує відразу кілька функцій: зважує вантажі, забезпечує їхнє транспортування, а також сприяє оптимізації робочого процесу, дозволяючи економити час і гроші.

Особливості процедури калібрування

Перед початком використання ваги необхідно відкалібрувати, щоб прилад коректно показував масу вантажу. Алгоритм процедури полягає в наступному:

  • установка візка на велику плоску поверхню;
  • включення й налаштування індикатора. Після цього на дисплеї з'явиться значення «0» з певною одиницею ваги, наприклад, g;
  • установка на балки плоскої поверхні. Для цієї мети оптимально підходить дерев'яний піддон;
  • тарування ваг, щоб на дисплеї знову з'явилося значення «0»;
  • оснащення приладу калібрувальними гирями. Їх потрібно встановлювати по одній, починаючи з найважчої, закінчуючи найлегшою.

Після установки гирі необхідно переконатися, що пристрій правильно відображає вагу. Потім її потрібно забрати й поставити на роклу наступний елемент. Процедуру бажано повторити кілька разів, щоб переконатися в коректній роботі шкали.