Особливості, переваги та рекомендації щодо вибору пневматичних коліс

Попит на пневматичні колеса з кожним роком зростає, популярність виправдана високими експлуатаційними якостями та помірною ціною, а також широкою сферою застосування. Вони не обтяжують конструкцію і забезпечують гарну маневреність. Пневматичні колеса для тачок мають багато переваг над традиційними аналогами із гуми, серед них:

  • показова амортизація;
  • легкість ходу;
  • опір переміщення на нерівній поверхні. 

Їх можна підібрати для промислових габаритних тачок і невеликих садових візків. Зробити це можна в нашому інтернет-магазині, при необхідності звертайтеся до консультанта, він не дозволить помилитися. Незалежно від особливостей обраного товару, виробу будуть характерні всі описані переваги.Пневматичні колеса, безсумнівно, зручні і надійні, так як шина наповнена стисненим повітрям, що пом'якшує удари і «поглинає» навантаження.

Детально про сферу застосування

Сміливо розглядайте пневматичні колеса і опори, якщо потрібні нові рухливі елементи для складських, виробничих і сільськогосподарських тачок, а також конструкцій для перевезення будівельних матеріалів та сміття. Є широкі, середні і вузькі моделі, адаптовані під:

  • ручні двоколісні конструкції для складських приміщень;
  • садові тачки;
  • контейнери для сміття;
  • торгове обладнання;
  • дорожно-будівельне оснащення;
  • візки для газових балонів;
  • збиральну сільськогосподарську техніку.

 В нашій компанії можна підібрати колеса для будь-якої сфери застосування. 

Чи є недоліки?

Пневматичні колеса відносяться до групи надувних моделей, а вони, як відомо, не мають високої стійкості до порізів. У разі проколу обладнання втратить свій функціонал. З цим недоліком стикаються ті, хто використовує тачки на розбитих дорогах. При експлуатації на рівній поверхні проблем не виникне.

Чи потрібно міняти шини в разі проколу? Ні, вони підлягають ремонту. Здійснюють вулканізацію, простими словами — заклеювання. Також можлива заміна на камеру з гуми. Ремонтні роботи обходяться недорого, але віднімають багато часу, краще використовувати пересувне обладнання за призначенням та уникати поверхні, де є колючо-ріжучі елементи. 

Класифікація, плюси і мінуси різновидів

Пластикові диски або аналоги із листової тканини виступають основою пневматичних коліс. У кожного різновиду є свої переваги і недоліки. Сталеві диски класифікують на:

  • розбірні;
  • литі;
  • оцинковані;
  • захищені полімерними матеріалами.

Спеціальне покриття забезпечує стійкість до несприятливих зовнішніх впливів, попереджає корозію.

Зробити вибір на користь коліс із поліпропіленовими дисками варто з наступних причин: відсутність взаємодії з лужними, кислотними, сольовими речовинами. Вони досить міцні та довговічні, а також не проводять електрику. Рекомендовані для візків невеликого розміру, призначених для перевезення легкого вантажу.

Аналоги з металевими дисками — відмінний вибір для габаритних тачок, які використовують для транспортування важких предметів. Основний їх плюс — висока вантажопідйомність, мінус — ціна.

Аналіз конструктивних особливостей

Структура пневматичних коліс — багатошарова. Чим більше прошарків, тим вище захист від проколів і порізів. Якщо немає колючо-ріжучих елементів, то їх можна використовувати всередині і зовні приміщень. Матеріалу шин властива еластичність, яка забезпечує стійкість до впливу низьких і високих температур (-30 – +50 °С).

Контактний шар — одна зі складових конструкції пневматичних коліс. Він являє собою покришку з жорсткою, але пружною оболонкою, де знаходиться повітря разом з ніпелем (2–7 бар). Завдяки контактному шару під час експлуатації візків відсутнє ковзання і коливання на нерівній поверхні. Інші елементи конструкції: кронштейн (неповоротний або поворотний), кулькові або роликові підшипники.

Тонкощі замовлення

На що перш за все потрібно звернути увагу при виборі пневматичних коліс? Дивіться на якість і ціну. Під час виробництва недорогих товарів використовують дешеві комплектуючі. Подивіться на підшипник, він має бути якісним! Наприклад, уваги заслуговують деталі 203 і 204 з посадочними отворами 17 і 20 мм.

Наступна важлива характеристика — щільність покришки. Це кількість шарів, про які розповідали раніше. Вибирайте товари з позначенням 4PR. Вони прослужать довше, ніж аналоги, що складаються із 2 шарів, так як мають високу стійкість до проколів.