Як правильно підібрати термостійкий колесо

Термостійкі колеса: як вибрати потрібну модель

Для роботи у високотемпературних середовищах, складські тачки й візки оснащують вогнетривкими опорами. Термостійкі колеса є незамінними в хлібопекарській промисловості, сушильних камерах, кондитерських цехах, їх встановлюють на обладнання для печей та ін.

Особливості та відмінності

Термостійкі колеса – це досить широка група. Залежно від моделі можуть використовуватися в діапазоні температур від -100 до +600 ˚C. Їх виготовляють із високотехнологічних полімерів, чавуну, алюмінію, фенольної смоли. Відповідно, від використовуваних при виробництві матеріалів залежить вартість готових виробів.

Детальніше ознайомитися з різноманітністю вогнетривких коліс можна в нашому каталозі, перейшовши за посиланням https://www.fregat.com.ua/katalog/.

 

До переваг термостійких виробів для візків і тачок можна віднести:

  • високу вантажопідйомність. Залежно від моделі вона може становити до 300 кг на одну одиницю;
  • невелике навантаження на покриття (при використанні опор із полімерів і фенолу). Їх можна встановлювати на візки, які застосовуються в складах з наливними підлогами, плиткою та іншими поверхнями, нестійкими до зовнішніх факторів;
  • ремонтопридатність. Навіть якщо колеса вийшли з ладу, їх можна полагодити, докупивши потрібні деталі;
  • стійкість до агресивного впливу. Функціональність термостійких виробів не залежить від особливих умов експлуатації. Також їх можна мити агресивними миючими засобами;
  • міцність. Вогнетривкі вироби стійкі до деформацій, механічних пошкоджень.

Завдяки перерахованим вище перевагам і тривалому терміну експлуатації, вартість термостійких коліс швидко окупається. Тому придбання якісних моделей – вигідне вкладення для тих, хто не економить на якості.

Особливості вибору

Серед розмаїття коліс для візків легко заплутатися. Вони мають різні розміри, бувають виготовлені з різноманітних матеріалів, поворотні та інші.

Щоб підібрати оптимальну модель, необхідно враховувати такі нюанси:

  • особливості виробничих завдань;
  • діапазон робочих температур;
  • умови експлуатації;
  • агресивність впливу зовнішнього середовища.

Важливо правильно вибрати колісні опори, оскільки в іншому випадку може пошкодитися візок. Такі ситуації часто призводять до неприємних наслідків: псування продукції, яка транспортується, а також нанесення шкоди оператору.

Щоб не помилитися у виборі, слід визначити загальну вагу устаткування й вантажу. Чим значніший здійснюється вплив, тим більші потрібні опори. Це зумовлено тим, що навантаження розподіляється нерівномірно. Тому важливо підібрати оптимальні моделі колісних опор (з відповідною несучою здатністю). Важливо, щоб їх загальна вантажопідйомність перевищувала вагу вантажу та візка на 30–100%.

Особливості зовнішнього середовища, у тому числі температурні параметри, безпосередньо впливають на вибір матеріалу коліс. Також варто акцентувати увагу на наявність термостійкої змазки.

Важливо! Чим твердіша поверхня колеса, тим легше воно буде кататися по гладкій і м'якій підлозі, і навпаки.

Для бетонних, асфальтних, твердих покриттів із перешкодами (сміттям, буграми, порогами) більше підходять великі термостійкі опори. Бажано, щоб їхня поверхня була не з металу, оскільки цей матеріал може пошкодити підлогу.

Якщо в процесі вибору виникли питання, слід проконсультуватися з менеджерами магазину. Вони допоможуть купити потрібні термостійкі колеса для візків, а також при необхідності – додаткові деталі до них.