Платформні візки з бортами: сфера застосування та різноманітність моделей

Першим найпростішим обладнанням для перевезення вантажів у складах були звичайні тачки на колесах. Згодом їх видозмінили та вдосконалили. Таким чином, були створені більш практичні конструкції різних модифікацій. Наприклад, візок платформний з бортами – один із видів техніки, без якої важко уявити функціонування будь-якого складу, промислового підприємства, торгового центру та ін. При цьому відповідні моделі слід підбирати з урахуванням особливостей продукції, яка транспортується.

Сфера використання

Двоколісні візки використовують до цього часу, але їх поступово витісняють більш практичні моделі – платформні. Це зумовлено тим, що вантажопідйомність перших становить максимум 200 кг, а других – до 700 кг. З їх допомогою можна переміщати великогабаритні, сипучі, великовагові, нестандартні вантажі.

Борти встановлюються з метою запобігання сповзання товару, який транспортується, з платформи. Вони можуть бути як низькими (15 см), так і високими (близько 50 см). Невеликі бортики допомагають швидше і безпечніше перевозити каністри, бідони, невеликі коробки.

Платформне обладнання без бортів застосовується для упакованих вантажів, у тому числі великогабаритних. Переміщати в них по складу сипучі матеріали незручно. У таких випадках набагато практичніше перевозити товари в моделях з бортами.

В залежності від сфери застосування підбирається певний тип візків:

  • сітчасті;
  • з відкритою платформою;
  • з трубчастими бортами.

Під час вибору платформних візків необхідно враховувати особливості їх конструкції. Є моделі з поворотною віссю та без неї. Відповідно, вони відрізняються маневреністю й функціональністю. У деяких випадках рекомендується використовувати обладнання зі швидкознімними бортами, які зручно зберігати на складі.

Вибираючи відповідну модель, рекомендується акцентувати увагу на таких критеріях, як:

  • габарити;
  • сфера застосування;
  • особливості конструкції;
  • вантажопідйомність;
  • тип коліс.

Серед усього розмаїття складської платформної техніки є конструкції з бортами й однією ручкою, а також декількома. Тому, щоб не помилитися у виборі, необхідно звертати увагу на технічні характеристики.

Важливо! Перед покупкою слід вивчити рекомендації виробника, що стосуються умов експлуатації обраних візків.

Додаткові елементи

Платформні візки – універсальне обладнання, яке може мати як один, так і кілька ярусів. Перші використовуються для переміщення великих вантажів, другі – для перевезення безлічі дрібних і легких предметів. Щоб максимально збільшити термін експлуатації, як на сітчасті, так і на трубчасті конструкції наносять атмосферостійке, антикорозійне, а також полімерно-порошкове покриття.

Функціональність цього складського обладнання багато в чому залежить від типу та якості встановлених коліс. У деяких візках їх можна змінювати. Вони можуть бути поворотними й неповоротними. У 4-колісних пристроях найчастіше комбінують обидва види, що надає маневреності. У більшості випадків набагато вигідніше змінити колеса, ніж купувати нову техніку. Детальніше ознайомитися з їх різноманітністю можна на сайті https://www.fregat.com.ua/katalog/.

Оскільки вантажопідйомність складської техніки досить велика, усі її елементи повинні бути якісними й міцними. Для виготовлення промислових роликів і коліс використовують зносостійкі матеріали. При виборі відповідних комплектуючих важливо правильно визначити їх вантажопідйомність. Слід враховувати не тільки максимальну вагу вантажу, що перевозиться, але й масу всіх металевих і додаткових елементів конструкції. Якщо виникли сумніви щодо вибору коліс, краще порадитися з фахівцями, які допоможуть зробити обдумані покупки.

Правильно вибравши платформний складський візок і модифікуючи його за необхідності, можна істотно полегшити, убезпечити та прискорити процес переміщення вантажів. Тому така техніка – незамінна в роботі практично всіх підприємств, магазинів та інших промислових і торгових об'єктів.