Транспортні візки пластикові для ящиків

Транспортний візок для контейнерів з пластику призначений для транспортування обладнання, інструментів, товарів та інших вантажів на відносно невеликі відстані. Зазвичай їх використовують в магазинах, супермаркетах, на складах, виробничих і промислових об'єктах. Дане обладнання дозволяє зменшити трудовитрати, підвищити швидкість роботи персоналу, полегшити робочий процес і знизити навантаження на людей.

Існує кілька різновидів подібних візків. Вони можуть бути:

  1. Ручними. Найбільш поширений варіант, до переваг якого відносяться невисока ціна, надійність, простота використання. Управляється конструкція вручну: оператор просто штовхає її перед собою або тягне за спеціальну знімну рукоятку. Зазвичай такі моделі використовуються на невеликих складах або підприємствах, де перевозити вантажі доводиться нечасто.
  2. Гідравлічними. Головною особливістю транспортного візка для контейнерів з пластика є наявність гідравлічного механізму, що полегшує процес підйому і опускання робочої зони. Подібні вироби зазвичай застосовують для роботи з важкими вантажами на складах середнього розміру.
  3. Самохідними. У них є електричний двигун, за рахунок якого і відбувається рух. Оператор може керувати візком, йдучи позаду, або просто їхати на ньому. Дане обладнання призначене для роботи з вантажами на складах і підприємствах з високим трафіком (від 100 контейнерів за день), а також для перевезення ящиків на великі відстані.

Зверніть увагу: в більшості випадків використовуються саме ручні візки, оскільки вони найдешевші, прості і зручні в управлінні.

Особливості конструкції

Класичний ручний візок складається з каркаса, до якого прикріплені колеса або ролики. Каркас може бути виконаний як з міцного пластику, так і з металу. Існують такі різновиди обладнання:

  1. Рамні. У них використовується тільки рама, яка має прямокутну форму з отвором посередині. Зазвичай подібні вироби дозволяють перевозити вантажі масою до 150 кілограм. Вважаються найбільш простими.
  2. Суцільні. Вони складаються з рами, покритої зверху листом пластику або металу. Більш практичні в експлуатації, підходять для роботи з вантажами масою до 200 кг.
  3. Посилені. Мають великі розміри у порівнянні з рамними і суцільними, дозволяють транспортувати вантажі масою до 500 кілограм.

Більшість моделей візків має чотири колеса, які розташовані по кутах рами. Два з них є поворотними, завдяки чому візком достатньо просто управляти. Колеса зазвичай виготовляються здвоєними. Їх роблять з листової сталі або пропілену, для полегшення кочення встановлюється роликовий або кульковий підшипник. Контактна частина робиться з гуми, поліаміду, поліуретану.

Подібні вироби можуть експлуатуватися в температурному режимі від -20 до +80, вони витримують навантаження до 500 і більше кілограм. Переміщати візок на даних роликах рекомендується по твердому рівному покриттю: стяжці, дерев'яній підлозі, бетонним плитам, кахлю тощо. Вивчити типи коліс і підібрати необхідні можна за посиланням https://www.fregat.com.ua/katalog.

Переваги візків

До переваг транспортних моделей відносяться:

  1. Простота конструкції і управління. Освоїти їх може навіть новачок. Переміщати вироби з вантажами досить просто, завдяки чому знижуються ризики травмування персоналу при роботі з контейнерами.
  2. Екологічна чистота і безпека. Конструкції виконуються з міцних матеріалів, які не виділяють неприємних запахів. Їх можна використовувати для транспортування як технічних вантажів, так і продуктів харчування.
  3. Великий термін експлуатації, ремонтопридатність. Дані вироби не бояться вологи, ультрафіолету, перепадів температур, механічних навантажень. У них просто немає чому ламатися. При зносі роликів їх можна легко замінити на нові.

Застосування пластикових транспортних візків дозволяє знизити витрати і трудовитрати, підвищивши рентабельність виробництва або складу. Рекомендуємо придбати їх, якщо вам доводиться постійно працювати з ящиками та контейнерами.