Купівля візка для піддонів: питання, які допоможуть вам

П'ять питань, відповіді на які дозволять підібрати оптимальну модель візка для піддонів

Візок для піддонів — зручний інструмент, покликаний полегшити робочий процес і тим самим збільшити продуктивність бізнесу. Виробники випускають різноманітні конструкції, які відрізняються функціональними характеристиками, розмірами та додатковими можливостями.

Увага! Щоб спростити вибір виробу, максимально адаптованого до потреб бізнесу, необхідно вивчити 5 питань, з якими найчастіше стикаються покупці.

№1 — вибираємо тип

Виходячи з функціональних особливостей, розрізняють такі види обладнання:

  • електричні моделі. Рокла оснащена двигуном, який працює від акумуляторних батарей. Це робить конструкцію значно потужнішою порівняно з механічною моделлю. Моторизована система тяги покращує функціональність візка, дозволяючи перевозити вантаж на значні відстані, не вимагаючи від користувача здійснювати додаткові зусилля;
  • ручний візок. Надійна модель призначена для обслуговування найпростіших операцій. Механічна конструкція ідеально підходить для переміщення вантажу на короткі відстані. Гідравлічна система представлена ​​насосом, що приводиться в дію рукою;
  • платформна. Конструкція включає платформу, оснащену системою керування. Перелік команд включає як управління візком, так і підйом вантажу. Аналогічний функціонал має вилковий навантажувач.

Вибираючи візок для піддонів, необхідно вивчити, як називається кожен його тип і чим вони відрізняються між собою. Такий підхід дозволить підібрати техніку, що оптимально відповідає потребам бізнесу.

№2 — розміри конструкції

Розрізняють короткі та довгі візки для піддонів. Стандартна конструкція оснащена вилами 1150 мм. Цей варіант підходить для розвантаження вузьких піддонів. Компактна рокла легко проходить у важкодоступні місця. Окрім того, ця модель є найбільш зручною для складування товарів.

Візок з довгими вилками (від 1300 до 3000 мм) використовується набагато рідше. Модель призначена для вирішення специфічних потреб, тоді як перший варіант є універсальним.

При виборі габаритів візка спочатку потрібно враховувати розмір піддонів.

№3 — висота підйому

Стандартна рокла забезпечує підйом вантажу на мінімальну висоту — не більше ніж 20 см від поверхні. Якщо цього недостатньо, то оптимальним виходом буде придбання спеціального візка з ножицями. За рахунок ножичного підйому високопідйомна модель піднімає вантаж на висоту до 80 см над землею.

№4 — вибір вантажопідйомності

Перед покупкою візка потрібно визначитися не тільки з типом вантажу, який перевозиться, але і з його вагою. Найчастіше потреба у придбанні рокли пов'язана з необхідністю переміщення важких предметів. На ринку представлені конструкції з різним тоннажем. Вантажопідйомність візків варіюється від 1000 до 5000 кг.

Щоб визначитися з вибором моделі, необхідно з'ясувати максимальну вагу, яку доведеться піднімати в процесі робіт. Такий підхід дозволить підібрати оптимальний варіант рокли, не переплачуючи при цьому за придбання більш дорогого виробу.

№5 — фінансове питання

Вартість візків залежить від їх типу та характеру використання. Ціни на гідравлічні конструкції стартують від 300 доларів. За ці гроші покупець отримає простий пристрій, наділений базовим набором функцій. Розширений функціонал коштуватиме дорожче. Верхня межа на гідравлічні моделі сягає 1500 доларів.

Важливо! Але іноді корисніше трохи доплатити та отримати виріб, оптимально пристосований для вирішення поставлених завдань. Такий підхід дає змогу економити час та підвищує ефективність робочого процесу. Яскравий приклад — рокла з вагами, яка дозволяє одразу визначати вагу вантажу.

Ціни на електричний візок варіюються від 2500 до 5000 доларів. Конкретна вартість моделі залежить від наступних параметрів:

  • довжина вил;
  • вантажопідйомність;
  • висота, на яку піднімається вантаж.

Окремо варто відзначити, що рокла не відноситься до підйомних механізмів. Це позбавляє власника необхідності нести витрати на її технічне обслуговування. Перевірка справності обладнання та усунення дрібних недоліків входять до функцій оператора. При необхідності він повинен замінити деталь, що вийшла з ладу. Найбільше навантаження у процесі роботи відчувають опорні елементи. Ознайомитись з широким асортиментом коліс для промислових візків можна за посиланням https://www.fregat.com.ua/katalog/.

Враховуючи різноманітність візків з ручним та електричним приводом, перед покупкою конструкції слід визначитися з відповідями на 5 ключових питань. Це дасть можливість підібрати модель, оптимальну за ціною та функціональними характеристиками.