Інструкція з вибору мобільного ножичного підіймального столу

Критерії вибору мобільного ножичного підіймального столу

Ножичний підіймальний мобільний стіл – це універсальна техніка, яка активно використовується в багатьох галузях. Її застосування забезпечує доступ до вантажу, який розташований на висоті, а також дає можливість підіймати та перевозити різноманітні предмети.

Важливо! Гідравлічні столи сприяють раціональній організації робочого простору. Вони відзначаються міцністю й ергономічною конструкцією, дозволяють оперативно виконувати поставлені завдання.

Мобільний ножичний підіймач – це регульована опора, встановлена ​​на стиржнях. Основна функція техніки – забезпечувати плавне підіймання вантажу. Гідравлічний привід створює зусилля, необхідне для плавного підняття платформи, а балки, які використовуються для з’єднання, надають конструкції стійкість, виключаючи бічне обвалення.

Сфера застосування

Ножичний стіл призначений для підняття матеріалів на певну висоту. Ці функції роблять його особливо популярним у роботах на складі або виробництві. Одночасно обладнання знайшло широке застосування і в інших галузях промисловості, зокрема дерево- та металообробленні, друкарській справі й обслуговуванні агрегатів.

Гідравлічна система забезпечує простоту завантаження ящиків, матеріалів та інших габаритних предметів на вантажну платформу. Її використання зводить до мінімуму ризик пошкодження речей, адже стіл виконаний з нержавійної сталі, здатної витримувати значні навантаження.

Нерідко виникає потреба в переміщенні важкого вантажу в межах одного підприємства. Якщо об'єкт має велику вагу, то його перевезення можливе тільки за допомогою спеціального обладнання. Підіймальний мобільний стіл застосовується і для розв’язання інших завдань:

  • виконання навантаження та розвантаження;
  • переміщення матеріалів;
  • позиціювання вантажу;
  • роботи з нестандартними деталями (великої довжини або ваги).

Устаткування особливо популярне в майстернях.

Технічні характеристики

Ножичний підіймач відзначається простою конструкцією, освоїти яку може кожен охочий. Агрегат складається з таких елементів:

  • платформи, виготовленої з нержавійної сталі. У продажу представлені моделі різних розмірів. Деякі агрегати мають додаткову опцію – захист від роздавлювання;
  • основи, яка складається з напрямної. Її опорою є підлога;
  • «ножиць». Йдеться про опори, які регулюються, завдяки чому забезпечується зміна висоти платформи;
  • гідравлічного циліндра, який відповідає за підіймання столу. Він працює від ножної педалі.

Особливість конструкції – встановлення підіймального механізму під столом або платформою. Використання гідроциліндрів дає можливість підіймати вантаж на потрібну висоту. «Ножиці» надають обладнанню стійкість. Їх кількість залежить від висоти підіймача.

Важливі критерії

Вибір ножичного підіймача здійснюється з огляду на сферу використання обладнання. Цей параметр визначає вантажність агрегату, його якість і потребу в додаткових функціях.

Увага! Щоб дізнатися, як вибрати оптимальну конструкцію столу, необхідно проаналізувати такі критерії:

  • мобільність. Якщо техніка застосовується в конкретному місці, то ця характеристика не має визначального значення. Якщо агрегат призначений для обслуговування будівництва, то мобільність буде перевагою;
  • рівень навантаження. Це головний параметр при виборі ножичного підіймача. Виробники випускають моделі для підняття вантажу з різною вагою. Вантажність моделі залежить від розміру циліндрів і міцності стійок;
  • висота. На ринку представлені столи з різними типами механізмів (одинарними та подвійними). При виборі певної моделі потрібно виходити з максимальної висоти, на яку потрібно підняти вантаж. Додатковий параметр – габарити складеного столу. Він повинен легко проходити через двері. Якщо агрегат застосовується на складальній лінії, то його висота повинна забезпечувати зручне завантаження;
  • габарити платформи. При виборі потрібно виходити з параметрів вантажу.

Важливе значення має якість підіймача. Від цього параметру безпосередньо залежить безпека механізму.

Тому рекомендується приділити особливу увагу таким елементам:

  • підшипникам. Оптимальний варіант – це роликові або кулькові моделі. Вони вигідно відрізняються від підшипників ковзання наявністю ущільнення;
  • товщині матеріалу. Якщо він занадто тонкий, то конструкція прослужить відносно недовго;
  • ущільнення циліндрів. Якщо для виготовлення використовувалися бюджетні матеріали, то рано чи пізно користувач зіткнеться з витоком мастила;
  • характеристикам двигуна. Якщо вантаж потрібно підіймати на значну висоту, то буде потрібний більш потужний мотор.

Неакуратне поводження, а також часта зміна місця дислокації техніки не найкращим чином позначаються на робочих якостях колісної бази. Щоб уникнути складнощів з експлуатацією обладнання, достатньо замовити колеса для мобільного ножичного підіймального столу в https://www.fregat.com.ua/katalog/.

Своєчасна заміна елементів, які вийшли з ладу, забезпечить безперебійну роботу підіймального механізму протягом тривалого часу.