Вибираємо колеса для сміттєвого бака: від А до Я

Процес утилізації відходів і непотрібних речей неможливий без сміттєвих контейнерів. Використання цього прибирального обладнання передбачає його постійне переміщення, що із часом відбивається на стані коліс. Рухливі елементи повинні бути якісними, адаптованими під навантаження і стійкими до несприятливих впливів ззовні. Які колеса для сміттєвих баків краще вибрати, читайте далі. 

 

Кількість має значення

Ключові ролі грають не тільки матеріали колес для сміттєвих баків — як підібрати рухливі елементи, щоб забезпечити збиральному обладнанню стійкість, знають фахівці нашої компанії. Їх рекомендація: враховуйте конструкцію та форму контейнера. Так вдасться визначити оптимальну кількість коліс. Для круглого бака досить 3 одиниць, для квадратного — мінімум 4. Якщо не врахувати цей момент, під час експлуатації виникне багато труднощів.

 

Основна класифікація

Якщо врахувати особливості експлуатації контейнерів, зробити правильний вибір буде легко. Існують неповоротні і поворотні колеса для сміттєвих баків. Перші забезпечують лінійне переміщення і стійкість при статичному навантаженні. Надійні та довговічні — неповоротні позиції зі сталевим якісним ободом. Зверніть увагу також на те, щоб із нержавіючого металу був зроблений кріпильний кронштейн. Ідеальною «парою» до описаної конструкції стане шина із поліуретану або твердої гуми.

Поворотні моделі купують, коли переміщення сміттєвого контейнера відбувається у вільному порядку. В даному випадку також має значення якісний опорний підшипник. Інші елементи конструкції мають бути такими ж, як описано вище.

Позиції зі стоянковим гальмом — ще один підходящий варіант. Встановлюйте їх на конструкцію, яка стоїть на похилій площині, адже важливо подбати про її стійкість в нерухомому положенні. Шарикопідшипники — важлива деталь цих моделей. Вони мають бути надійними, також потрібно подбати про регулярне своєчасне їх обслуговування.

Корисно: при використанні колес великого діаметру легше переміщати контейнер, його хід буде плавним.

Сучасний оптимальний варіант

Сталеві вироби довговічні, але заважкі, їм є гідна альтернатива — аналоги з поліпропіленовими дисками і гумовою шиною. Замовити їх можна у нас, отримавши допомогу фахівця.

Переваги виробів із поліпропіленовими дисками:

  • легкість;
  • стійкість до несприятливих погодних умов, кислот, лугів та інших агресивних речовин;
  • високі амортизаційні якості. 

Їх конструкція влаштована таким чином, що вони зменшують удар на кронштейн, подовжуючи експлуатаційний термін обладнання. Отримати більш детальну інформацію та оформити замовлення на кращі товари можна у наших фахівців, звертайтеся.