Колеса для тачок і візків, конструкція і особливості застосування

Промислові колеса є компонентом складського обладнання. Вони встановлюються на штабелери, візки, тачки та іншу техніку. Саме на них припадає основне навантаження в процесі транспортування вантажів, тому вони повинні бути міцними і стійкими до механічного впливу. Практика експлуатації складської техніки показує, що колеса зношуються першими. Щоб відновити працездатність агрегату, їх потрібно замінити.

Увага: існує велика кількість різновидів коліс по діаметру, способом кріплення, матеріалом виготовлення та ін. Підбирати нові необхідно з урахуванням технічних характеристик: посадочний майданчик, спосіб кріплення, розміри та ін.

Переваги коліс

До переваг коліс для складської техніки відносяться:

  1. Висока надійність і міцність. Оскільки штабелери і візки працюють з вантажами до 1 500 кг, ролики повинні витримувати по 400 кг на кожен без деформації.
  2. Простота конструкції. Більшість моделей не потребує обслуговування, їх не треба змащувати або якось доглядати.
  3. Великий термін експлуатації. При дотриманні правил експлуатації, відсутності регулярних переважить і при використанні на рівній поверхні виробу будуть служити 10 і більше років.
  4. Універсальність. Незважаючи на різноманіття моделей, багато є взаємозамінними. Більш того, часто можна поставити колеса одного типу на візок іншого виду, і при цьому вона не втратить своїх характеристик і якостей.
  5. Сталістю до зовнішніх чинників. Зазвичай каркас коліс для тачок виготовляється з оцинкованої сталі, тому він не іржавіє.

Також з плюсів можна виділити доступну вартість.

Увага: під час ремонту рекомендується міняти все 4 колеса, а не одне, яке прийшло в непридатність. Справа в тому, що в процесі експлуатації вони зношуються і деформуються. При заміні одного на нове може виникнути перекіс.

Особливості виробів

Як ми вже писали вище, для виготовлення кронштейнів і дисків використовується сталь, яка не боїться навантажень, ударів і інших типів механічного впливу. Саме колесо виготовляється з суцільнолитий гуми, поліамідів, пінополіуретану або поліуретану. Ці матеріали є зносостійкими, забезпечують хороше тертя і відсутність прослизання при русі.

Слід враховувати, що колеса можуть бути як поворотними, так і неповоротними. Перші зазвичай використовуються на візках і штабелерах. Поворот здійснюється за рахунок спеціального кронштейна. Як підшипників для полегшення руху використовують кулькові або роликові обслуговуються. Детально вивчити варіанти виконання і типи коліс можна за посиланням:https://www.fregat.com.ua/wheels_and_rollers/koleso-iz-elastichnoi-rezini/

Якщо виріб планується використовувати в складних умовах, то слід вибирати моделі підвищеної стійкості. У продажу є термостійкі колеса, які роблять зі спеціальної гуми, чавуну, алюмінію та фенольних смол. Вони витримують температуру від -80 до +500 і більше градусів. Для роботи з важкими вантажами слід використовувати посилені моделі. Вони можуть витримувати до 1 100 кг на одну точку.