Візок вантажний двоколісний і основні сфери застосування

Візок вантажний платформний двоколісний відноситься до різновидів складського обладнання. Він призначений для переміщення різних типів штучних малогабаритних вантажів, які можна складати один на одного (ящиків, палет та ін.), на невеликі відстані. Зазвичай його використовують на складах, в магазинах і супермаркетах, в цехах, на виробничих об'єктах, на будівництвах тощо.

Дане обладнання дозволяє значно підвищити швидкість переміщення вантажів, знизити навантаження на персонал, поліпшити ефективність роботи і захистити товари від можливого пошкодження або псування. Воно відрізняється компактними розмірами і може легко переміщатися між стійками навіть в обмежених умовах.

Різновиди візків

Сучасні виробники випускають велику кількість платформних вантажних візків. Вони можуть бути класичними чи спеціалізованими, наприклад, для перевезення бутлів, балонів, каністр та ін. Існують складні конструкції, трансформери, з відкидною платформою, для пересування по сходах та ін.

Класичний візок складається з:

  1. Міцної металевої рами, яка зазвичай виконується з швелера або труби. При виборі матеріалу враховуйте особливості експлуатації конструкції. Якщо вона буде використовуватися у вологому приміщенні або на вулиці, то рекомендується вибирати моделі з оцинкованої сталі.
  2. Платформи, на яку встановлюється вантаж. Вона робиться з листового металу.
  3. Роликів або коліс. Вони можуть бути одинарними або подвійними. Зазвичай робляться зі сталі або поліпропілену, а шини — з гуми, поліуретану та інших полімерів. Колесо може бути цілісним або надувним — все залежить від особливостей застосування вантажного платформного візка. Вивчити асортимент роликів і підібрати відповідні можна за посиланням https://www.fregat.com.ua/katalog/.
  4. Ручки, яка використовується для управління. Зазвичай вона подвійна або суцільна горизонтальна, поєднана з рамою.

Увага: технологія перевезення вантажів на двоколісному візку відрізняється від чотириколісного. Оператору потрібно підвести платформу під вантаж, після чого нахилити раму на себе під кутом 45–70 градусів. Основне навантаження припадає на колеса, але все ж працівнику теж доводиться підтримувати раму, тому при роботі з важкими ящиками він повинен бути фізично підготовленим.

Особливості вибору

Перед тим як придбати виріб, необхідно визначитися з цілою низкою параметрів. Враховуйте:

  1. Вантажопідйомність обладнання. Подумайте, які саме вантажі ви будете перевозити. Якщо це легкі ящики, то вам підійдуть прості моделі з вантажопідйомністю до 50 кг. Для палет варто вибирати щось більш міцне.
  2. Розмір платформи. Вона повинна бути такою ж, як і основна маса вантажів, щоб вони не падали. Зазвичай платформа робиться цільною, з листового металу, але бувають і інші варіанти.
  3. Висота рукоятки. Дана величина залежить і від типу вантажу, і від параметрів людини, яка буде з нею працювати. Відзначимо, що існують моделі зі складними або висувними ручками.

Якщо планується працювати з нестандартними вантажами або в незвичайних умовах, то підбирайте спеціалізовані моделі, які призначені саме для цих цілей. Наприклад, якщо доводиться часто тягати виріб по сходах, то купіть вироби зі спеціальними потрійними колесами, які полегшують процес підйому і спуску по сходах.

Переваги візків

До переваг вантажних платформних візків відносяться:

  1. Універсальність. Їх можна переміщати по практично будь-яких поверхнях: бетонній стяжці, плитам, кахлю, полімерним покриттям, щебню та ін.
  2. Тривалий термін служби. Вироби виготовляються з міцного металу, який не боїться ударів і навантажень. Його покривають полімерно-порошковою фарбою, що захищає поверхню від корозії і іржавіння.
  3. Зручність експлуатації. Застосування візку не викликає особливих складнощів, освоїтися з керуванням зможе навіть початківець.
  4. Широкий вибір моделей. Ви зможете підібрати відповідні варіанти, які підійдуть під конкретні завдання.
  5. Практичність і мобільність. На відміну від своїх чотириколісних побратимів, двоколісні моделі більш маневрені і займають менше місця. У складеному стані вони легко поміщаються за стелажами або в кутку.

Саме тому вантажний платформний візок — це відмінний вибір для складів або магазинів.