Візки двоколісні, основні види

Двоколісні візки: види і особливості моделей

Візок двоколісний - це підвид торгово-складського устаткування для транспортування різних вантажів. Проста конструкція складається з металевої рами, двох коліс і підставки, на яку встановлюють тару або окремі предмети. Верхня частина основи переходить в рукоятку для керування транспортним пристосуванням під час перевезення.

Особливості використання

Двоколісні візки відносяться до простих транспортним пристосуванням. Основне їх призначення полягає в переміщенні товарів або фасованої продукції в виробничих або промислових умовах. Так, їх використовують в складських комплексах, на торгових об'єктах (ринки та ін.), Підприємствах, в цехах і на заводах. Тобто, всюди, де є необхідність в простому пристосуванні для перевезення на невеликі відстані.

Конфігурація даного виду техніки нагадує перевернуту букву «Г». Така форма обумовлена ​​специфікою кріплення платформи. По відношенню до рами вона розташована під кутом в 90 °. На неї і встановлюється вантаж під час перевезення.

На двоколісних візках транспортувати можна різні види товарів: штучні (мішки, ящики) або цільні (предмети, конструкції).

Важливо: продукцію насипом на таких пристроях перевозити незручно. Вона буде розсипатися, тому краще помістити її в тару.

Параметри вибору

При купівлі обладнання важливо врахувати характеристики певної моделі. Випускається техніка декількох типів, тому важливо до питання вибору підходити відповідально, уважно вивчати основні характеристики техніки:

  • конструкція платформи - відкидна, фіксована. Перший варіант більш практичний. Моделі з відкидною платформою можна складати в компактні конструкції, що робить їх зручними в зберіганні;
  • тип платформи - єдина або решітчаста. Вибирати варто з урахуванням вантажу, що перевозиться;
  • вантажопідйомність. Варіюється в залежності від витривалості рами. В цілому, такі транспортні пристосування розраховані на вантаж масою до 200 кг.

Також варто звернути увагу на тип коліс. Від цього параметра залежать витривалість і надійність. За посиланням https://www.fregat.com.ua/katalog/ можна замовити ролики для складування різних видів: з гуми, поліаміду, пластика тощо., З функцією повороту, зі стопором для гальмування.

Основні типи конструкцій

Візки на 2 колеса виробляються в широкому асортименті. Розподіл на види здійснюється в залежності від технічних характеристик. Так, вони бувають:

  • класичні. Дане обладнання має форму «Г». Використовується його для переміщення багажу, вага якого становить близько 200 кг;
  • полегшені. Такі моделі зазвичай оснащені платформою відкидного типу. Характерною рисою є легкість. Невелика вага забезпечується за рахунок використання порожніх трубок при спорудженні рами;
  • посилені. Дане обладнання виконано на потужному каркасі. Оснащується більш товстими колесами. Показник вантажопідйомності посилених моделей досягає 250 кг;
  • спеціалізовані. Ця група включає в себе кілька видів транспортних пристосувань, які створені для експлуатації в певних виробничих умовах - для переміщення по сходах, для робіт з особливими вантажами (гарячі, вологі та ін.).

Застосування двоколісних візків дозволяє істотно прискорити і полегшити працю. Завдяки універсальності і витривалості використовувати їх можна як у вуличних умовах, так і для переміщення вантажів усередині приміщень.