Колеса для візків та їх основні види

Різновиди і особливості коліс для візків

Для своєї нормальної роботи складська техніка вимагає оснащення колесами. Вони випускаються в широкому розмаїтті видів, відрізняються за призначенням, матеріалами та конструктивному виконанню. Щоб зрозуміти, як вибрати колеса для візка, розберемося у відмінностях і основні особливості різних моделей.

Класифікація за призначенням

Візки, як транспортні пристосування, використовуються в самих різних галузях і сферах. Зокрема, їх експлуатують в лабораторіях, цехах, в складських приміщеннях, готелях і ресторанах.

Важливо: в залежності від призначення відрізняються умови експлуатації. Саме за цими параметрами і варто вибирати колеса.

Залежно від призначення можна виділити наступні види конструкцій:

  • транцеві;
  • для складської техніки.

Перші призначені для комплектації транспортного обладнання, яке використовується всередині приміщень. Основна вимога до них полягає в витривалості. Зокрема, до цієї групи належать колеса для рокли і подвілочние ролики. Перші між собою різняться на моделі з кронштейнами, кульковими підшипниками і без цих деталей.

Транцеві варіанти в більшості випадків встановлюють на транспортні пристосування для яхт, надувних човнів, катерів та інших спеціальних видів обладнання.

Відмінності за типом матеріалу

Від покриття безпосередньо залежать рівень шуму, прохідність, стійкість до зношування і витривалість по відношенню до впливу агресивних середовищ. Тому при покупці коліс по посиланню https://www.fregat.com.ua/katalog/ важливо враховувати цю характеристику в числі основних. Виділити можна наступні їх різновиди:

  • пенополиуретановие. Такі вироби характеризуються суцільнолитий конструкцією. Основна їхня перевага - невразливість до проколів і порізів. На сьогоднішній день вони є кращою альтернативою пневматичним колесам;
  • гумові. Такі моделі універсальні. Вони в основному встановлюються на промислове й складське устаткування. Серед властивостей: помірний рівень шуму, стійкість до агресивних середовищ і пошкоджень, довговічність. Крім того, вони доступні в асортименті видів (одинарні, подвійні), що відкриває можливості для вибору;
  • поліуретанові. Такі вироби в числі основних переваг характеризуються стійкістю до стирання і зносу. Вважаються найбільш поширеними;
  • поліамідні. Це екологічний і безпечний матеріал. Колеса з таким покриттям можна встановлювати на техніку, призначену для експлуатації у фармацевтичній і харчовій галузях;
  • пневматичні. Вони забезпечують хорошу прохідність (легко і комфортно долають нерівності і перешкоди), безшумні, м'які. Однак є істотний мінус - вразливість по відношенню до проколів і порізів.

Варто відзначити, що всі різновиди відрізняються ще й за конструктивним виконанням. Вони бувають поворотні і неповоротні. Перші забезпечують кращу мобільність і маневреність транспортного обладнання, а другі - стабільність ходу.

Крім призначення і типу покриття, колеса для візків відрізняються і за умовами експлуатації. У продажу знайти можна великовантажні (витримують високі навантаження), термостійкі (для експлуатації в гарячих цехах) моделі, а також оснащені нержавіючими кронштейнами (не бояться впливу вологи і корозії).