Візки платформні - універсальне рішення для будь-яких вантажів

Платформна візок - це універсальне складське устаткування, яке застосовується для транспортування вантажів. Його використовують в цехах, на підприємствах, в магазинах, торгових і промислових складах. За допомогою цього пристрою можна забезпечити схоронність товарів, підвищити продуктивність працівників, знизити на них навантаження.

Конструктивно візок вантажний складається з трьох елементів:

  1. Металева рама і платформа, на яку викладається вантаж. Зазвичай вона виконується у вигляді суцільного листа, але може використовуватися сітка або підстава з ребристою поверхнею для збільшення сили тертя.
  2. Ручка, за допомогою якої відбувається управління пристроєм. Зазвичай виготовляється з металевої труби. Може бути одинарної або подвійної, знімною або складаний. На великих візках замість рукоятки іноді використовується дишло.
  3. Колеса. Можуть бути незалежними поворотними, управлятися за допомогою рукоятки. Зазвичай виконуються з металу, а шини - з гуми або синтетичних матеріалів.

Увага: у транспортувальних засобів можуть бути бортики, що захищають товари від падіння. Зазвичай їх роблять з трубок, але зустрічаються й інші варіанти.

Різновиди пристроїв

Існує кілька типів даних агрегатів. Їх класифікують за видом платформи і коліс, вантажопідйомності і наявності додаткових опцій. Існує кілька різновидів візків:

  1. Класичні, що виготовляються звареним способом з швелерів або профільованих труб. Настил в них виконаний з холоднокатаного листа. Мають доступну вартість. Підходять для роботи в магазинах і на складах невеликих розмірів.
  2. Моделі з трубчастої або сітчастою платформою. Така конструкція візка має меншу вагу і більшу стійкість до навантажень. Підходять для транспортування великих вантажів. Можуть мати дві рукоятки з різних сторін.
  3. Моделі з декількома платформами і ручками. Зазвичай використовуються на складах і в сервісних центрах. Можуть мати від 2 до 6 ярусів. Застосовуються для викладки малогабаритного товару.
  4. Подовжені з нарощеними бортами. Застосовуються для транспортування довгих товарів: труби, профілі, бруски, листи заліза, пластикові панелі, вікна та ін.
  5. Сітчасті з високими бортами. Підходять для транспортування різних типів вантажів. Часто використовуються в магазинах.

Увага: беріть моделі з запасом по вантажопідйомності. Бажано, щоб він був не менше 20% від реальної маси перевезеного за раз вантажу.

Як підібрати

Розглянемо, як вибрати вантажний візок. Все залежить від того, з якими вантажами і в яких умовах доведеться працювати. Враховуйте наступні нюанси:

  1. Якщо планується перевозити сипучі матеріали, то вибирайте моделі з високими суцільними бортами і платформою.
  2. В умовах обмеженого простору зручно працювати з багатоярусними конструкціями. Якщо доводиться перевозити багато товарів, то вибирайте сітчасті моделі.
  3. Для довгих вантажів підійдуть подовжені варіанти з трубчастими бортами. На них можна вільно перевозити профілі або балки, фіксуючи їх при необхідності.
  4. Якщо на складі сиро, доводиться періодично виїжджати на вулицю, то вибирайте пристрої з оцинкованої сталі. Вони стійкі до корозії, служать десятиліттями.
  5. Якщо працювати з виробами доводиться рідко, а приміщення не відрізняється великими габаритами, то варто вибрати розкладну модель.

Перед покупкою враховуйте загальні особливості сподобалася вам конструкції: вантажопідйомність, простота управління, розміри та ін. Якщо не впевнені у виборі, то зателефонуйте нам. Досвідчений менеджер допоможе підібрати підходящу візок.