Штабелери: переваги та особливості

Штабелер є складське устаткування, яке застосовується для підйому, складування і транспортування цілісних вантажів. За допомогою цього пристрою можна поліпшити роботу підприємства за рахунок збільшення продуктивності і функціональності співробітників, а також підвищення раціональності використання вільного простору в складському приміщенні.

Увага: основна відмінність штабелера від вилочного навантажувача в тому, що він призначений саме для підйому вантажу на висоту з подальшим штабелювання. Він не має кабіни, а в деяких моделях відсутній двигун, який полегшує процес транспортування і підйому.

Штабелер самохідний має гарну маневреність. Він з легкістю переміщається в вузьких проходах зі швидкістю в 5-7 км / год. У цієї техніки відсутній противагу, тому вона використовується для штабелювання невеликих вантажів масою в 1-2 т. Вилка здатна підніматися на висоту до 6 метрів, але все залежить від конкретної моделі.

Різновиди обладнання

Існують три різновиди пристроїв:

  1. Самохідна техніка. Дозволяє працювати з максимальною швидкістю і віддачею. Зазвичай використовується на складах середніх і великих розмірів. Для підйому робочої вилки задіюється електродвигун. Легко управляється, має високу продуктивність, використовується на складах з високим трафіком.
  2. Штабелер гідравлічний. Відноситься до ручних моделям. Дозволяє піднімати вантажі на висоту двох-трьох ярусів за допомогою м'язової сили, яка збільшується за рахунок гідравліки. Відзначимо, що на роботу з цим механізмом не обов'язково ставити сильного працівника. Головне, щоб він вмів з ним управлятися.
  3. Електричні моделі. Використовуються на сучасних складах. Мають невисоку вартість і хорошу ефективність. Підходять для середніх і великих підприємств з високими навантаженнями. Відрізняються надійністю, економічністю і мобільністю. В процесі експлуатації у них можуть зноситися ролики і колеса, але їх легко придбати за цим посиланням: https://www.fregat.com.ua/specializirovannie-kolesa-i-roliki/.

Які штабелери вибрати для вашого складу? Виходите з його розмірів і завантаженості. Для малонавантажених невеликих приміщень підійде гідравлічний пристрій, для середніх - електричне, для великих - самохідне.

Увага: штабелери мають невеликі колеса, тому їх можна експлуатувати тільки в приміщеннях з рівною підлогою. По грунту або щебеню вони пересуватися не зможуть.

Переваги обладнання

До переваг даної техніки відносяться:

  1. Маневреність і компактність. Це дозволяє вести роботу в обмеженому просторі, укладати товари на стелажі з високою точністю, піднімаючи їх на висоту до 6 метрів.
  2. Хороша ефективність. Агрегати можна використовувати для виконання декількох завдань, завдяки чому вони замінюють інші механізми.
  3. Зручне управління за допомогою спеціальної поворотної рукоятки. Прикладати особливі зусилля під час роботи немає необхідності.
  4. Екологічна чистота. Обладнання не виробляє вихлопні гази, на відміну від навантажувача. Його можна використовувати в приміщеннях з людьми.
  5. Безпека для оператора. В агрегатах передбачені спеціальні системи, що захищають від перекидання та ін.

Яка амортизаційна група у штабелера, чи потрібно його реєструвати? Він належить до 3 групи. Якщо обладнання оснащується електродвигуном слабкіше, ніж 4 кВт, то реєстраційні документи для нього не потрібні.