Візки двоколісні, основні види, особливості конструкції

Візок двоколісний є різновидом торгово-складського обладнання, яке застосовується для транспортування вантажів масою до 100-200 кг на невеликі відстані. Конструктивно дана техніка складається з металевої рами, до якої кріпляться два колеса, і підставки для розміщення вантажу. Верхня частина рами виконує роль рукоятки. За неї береться оператор, який здійснює перевезення.

Платформа в нижній частині розташовується під кутом в 90 градусів до площини рами (конструкція являє собою перевернуту букву Г). Вона може бути фіксована або відкидна. Другий варіант більш компактний. Він дозволяє організувати зручне зберігання цих виробів. Двоколісні візки часто використовують на складах, в торгових точках, на ринках, виробничих і промислових підприємствах.

Увага: за допомогою візків можна перевозити як цілісний вантаж, так і штучний (ящики, мішки з сипучими матеріалами). Платформа може бути єдиної або гратчастої. Вибирати її слід під тип перевезених товарів.

Різновиди візків

Існує чотири види візків двоколісних:

  1. Класичні. Мають стандартну Г-подібну форму. Підходять для транспортування вантажів масою до 200 кг.
  2. Полегшені моделі. Зазвичай оснащуються відкидний платформою. Мають невелику власну вагу, виконуються з порожнистих трубок. Підходять для транспортування вантажів масою 70-100 кг.
  3. Посилені. Мають потужний каркас і більш товсті колеса. Витримують навантаження до 250 кг.
  4. Спеціалізовані. У цю категорію потрапляє кілька моделей - для руху по сходах, для роботи з особливими вантажами (наприклад, вологі, гарячі та ін.).

Конструкція у візки двоколісної розрахована так, щоб полегшити робочий процес. Її можна поставити разом з вантажем на підніжку або нахилити для кочення. Для виготовлення каркаса зазвичай використовується профільна або кругла труба (сталь товщиною від 1,2 мм). Колеса йдуть з пенополіуретановим покриттям, пом'якшувальною рух.

Переміщати рекомендується по твердому рівному покриттю. Для зручності транспортування ручки покриваються рифленою прогумованої трубкою. Колеса можуть бути різних розмірів, при необхідності їх легко замінити на нові, вибравши за посиланням:https://www.fregat.com.ua/pnevmaticheskie-i-prokolobezopasnie-kolesa/

Переваги виробів

До переваг даного складського обладнання відносяться:

  1. Універсальність. Можна використовувати в приміщенні і на вулиці, для транспортування ящиків або невеликих палет.
  2. Висока вантажопідйомність. Одна людина, використовуючи виріб, може переміщати вантажі масою до 250 кг.
  3. Практичність. Якось спеціально обслуговувати візок не потрібно. При необхідності її можна підфарбувати, а колеса - змастити, але це робиться один раз в 5-7 років.
  4. Простота управління. Освоїти управління візком вийде за пару хвилин. При цьому працювати з нею може як чоловік, так і жінка. Особливих зусиль докладати для транспортування немає необхідності.
  5. Мінімальна вартість. Це найдоступніший тип складського обладнання.

Увага: візок має високу маневреність. Вона може використовуватися навіть в умовах обмеженого простору. Її легко розгорнути на місці, пересувати по вузьких проходах.

Щоб підібрати підходящу для ваших потреб модель, продумайте, які саме вантажі ви будете возити. Враховуйте, яка вантажопідйомність потрібна, який тип коліс підійде (литі або пневматичні), габарити і кількість ручок (є варіанти з однією або двома ручками).