21 травня
5 грудня

Як вибір коліс для гідравлічних візків впливає на ефективність роботи вантажного обладнання.

Гідравлічні візки (рохля) - це обладнання для переміщення вантажів, яке є ключовим для побудови логістики складів, торгових комплексів, транспортних компаній і перевантажувальних терміналів. Головні переваги «рохля» - велика вантажопідйомність, хороша маневреність і просте управління - безпосередньо залежать від якості і технічних характеристик встановлених на візках коліс і роликів.

Види використовуваних колісних опор

Конструктивні особливості гідравлічного механізму припускають використання двох різних видів колісних опор:

  • кермові колеса - розміщуються у фронтальній частині конструкції під ручкою з важелем. Від них залежать напрямок руху і ходові характеристики «рохля»;
  • подвілочние ролики - розташовані на обох зубах платформи, забезпечують м'який хід і велику вантажопідйомність візка.

Щоб опори надійно виконували своє призначення, їх функціональні можливості повинні відповідати умовам, в яких використовується транспортний засіб, і поверхні підлоги на підприємстві.

Корисна інформація! Як правило, колеса і ролики для гідравлічних конструкцій оснащуються надійними кульковими підшипниками, які покращують не тільки швидкісні характеристики транспорту, але і збільшують його зносостійкість.

Вимоги до коліс на гідравлічних візках

Для інтенсивної експлуатації гідравлічних механізмів на великих об'єктах колісні опори, що встановлюються на «Рухля», повинні володіти певним переліком властивостей:

  • стійкістю до проколів і подряпин - ролики вантажного обладнання дуже часто піддаються такого виду пошкоджень;
  • достатньою вантажопідйомністю - колесам важливо витримувати більшу вагову навантаження;
  • стійкістю до стирання - контактний шар виробів повинен бути розрахований на їзду по абразивним поверхонь.

Виробники колісних систем уважно стежать за появою нових технологій і сучасних матеріалів, які дозволяють постійно вдосконалювати параметри своєї продукції. Вибрати і придбати мпеціалізірование ролики можна перейшовши по посиланням: https://www.fregat.com.ua/specializirovannie-kolesa-i-roliki

Матеріали, застосовувані для виготовлення коліс і роликів для «рохля»

Щодня візок перевозить вантажі, загальна маса яких перевищує кілька десятків тонн. Щоб такі величезні навантаження не приводили до швидкого зносу колісних механізмів транспортного засобу, необхідно особливу увагу приділити підбору матеріалів, використовуваних для виготовлення роликів і коліс:

  • поліуретан - універсальний матеріал, який використовується для виробництва рульових і подвілочних елементів конструкції. Поліуретанові вироби добре витримують велику вагу, не бояться різких температурних перепадів і впливу агресивних хімічних сполук. Вони мають антистатичні властивості, високу зносостійкість і можуть служити досить тривалий час. Колеса з поліуретану застосовуються на різних поверхнях, вони не залишають слідів на наливних покриттях і добре проявили себе на складних підлогах з різними рівнями;
  • лита гума - використовується для рульових коліс гідравлічних візків. Вона забезпечує тихий і м'який хід і хорошу амортизацію, тому часто застосовується на складах з тендітною продукцією. Завдяки рифленому контактному шару, обгумовані колеса можуть працювати як на грубих покриттях з перешкодами, так і на м'яких нестабільних поверхнях або грунті. Гума дуже дбайливо ставиться до будь-якого виду підлог і ковроліну;
  • поліамід - демонструє відмінну стійкість до агресивних речовин і може застосовується в температурному діапазоні від -60 до +80 ° C, добре переносить санітарну обробку. Нейлонові вироби не варто використовувати на грубих покриттях, найкраще колеса з поліаміду проявляють свої ходові якості на бетонних, наливних і кахельних підлогах. Візки, оснащені роликами з цього матеріалу, відрізняються плавною, акуратною їздою, що сприяє їх застосування в харчовій, фармакологічній та торговельній сферах.

Правильно підібрані матеріали для коліс гідравлічної конструкції підвищать ефективність її роботи, максимально полегшать управління транспортом, а також виключать часті поломки і простої устаткування. 

Важливо! При підборі комплектуючих уважно зіставляйте технічні параметри і властивості матеріалів виготовлення коліс до вимог вашого підприємства і умовами використання гідравлічних візків.

Правила експлуатації вантажних візків

Щоб максимально продовжити термін служби коліс і роликів, встановленим на гідравлічному обладнанні, необхідно стежити за справним станом всіх основних вузлів техніки і не порушувати нескладних правил експлуатації вантажних візків:

  1. Дотримуватися швидкісний режим. Межа швидкості для таких конструкцій не перевищує 5 км / год. Будь-яке перевищення цього параметра веде до швидкого зносу контактного шару коліс. Для вирішення проблеми руху «рохля» по похилій поверхні варто оснастити колісні опори гальмівними системами.
  2. Не допускати попадання сторонніх предметів в колісні опори. Оператор обладнання повинен уникати наїзду транспорту на будівельне сміття або залишки пакувального матеріалу.
  3. Не перевищувати допустиму вантажопідйомність конструкції. Перевантаження гідравлічного візка негативно відіб'ється на всіх елементах транспорту.
  4. Контролювати розташування центру тяжіння вантажу, що перевозиться. Перекоси платформи провокують регулярну поломки обладнання та колісних опор.

Дотримання правил перевезення не тільки збільшить тривалість терміну служби всіх вузлів гідравлічної візки, підвищить ефективність і рентабельність підприємства, а й забезпечить безпеку співробітників і відвідувачів.