«Королева кухні», або ротаційна піч як універсальне обладнання для будь-якої пекарні

Запах свіжої випічки просто божественний. Його асоціюють з бабусиним хлібом з печі, але більшості цей аромат знаком з супермаркетів, пекарень або кондитерських. Сучасне обладнання дозволяє виготовляти свіжу хлібобулочну продукцію нічим не гірша за ту, що залишилася в нашій пам'яті з дитинства. Найчастіше це заслуга ротаційних печей. Саме ця техніка незамінна для виробництва середніх і великих масштабів. Вона дозволяє випікати широкий асортимент виробів різного виду. Про її особливості та переваги і йтиметься далі.

 

Специфіка конструкції

Холодильні камери - це металева камера, зроблена з нержавіючої сталі. Усередині знаходяться багаторівневий стелаж, а також спеціальний пристрій, що обертає полички, забезпечуючи рівномірне випікання продукції. Унікальність даного обладнання полягає в тому, що в ньому можна готувати величезну кількість різних виробів: будь-які сорти хліба і булок, кондитерську продукцію, листкове тісто, пряники, печиво, рулети, і багато чого іншого (і навіть сушити сухарі). Для пекарень таке обладнання - основа основ. Змінюючи заготовки, немає необхідності перенастроювання повітряних теплових потоків. Все це в рази знижує матеріальні витрати і економить час.

Серед інших переваг ротаційної печі можна також назвати:

  • можливість роботи від електрики, газового або дизельного палива;
  • здатність видавати високу продуктивність при низькому споживанні енергії;
  • компактність (фронтальне розташування економить простір виробничих площ);
  • безперервність процесу приготування;
  • широкий діапазон режимів випікання;
  • автоматичні програмні установки;
  • можливість приготування різних продуктів одночасно;
  • простота управління (доступний інтерфейс);
  • наявність потужного парогенератора;
  • великі зручні дверцята для завантаження заготовок і вікно для контролю процесів;
  • швидкий доступ до вузлів техобслуговування;
  • збірна конструкція, яка легко транспортується і монтується.

Більшість сучасних моделей має функцію запам'ятовування основних режимів (параметрів випікання). Це істотно спрощує процес приготування.

 

Поради від експертів

Що потрібно знати, вибираючи ротаційну піч:

  1. Від якості і товщини теплоізоляції залежить багато чого. По-перше, добротне обладнання буде швидше нагріватися і, відповідно, випічка готується швидше. По-друге, хороші печі практично не впливають на температуру приміщення, погані обігрівають з високою швидкістю.
  2. Над дверцятами повинна знаходитися витяжка (козирок-газоуловітель).
  3. Для продовження терміну служби парогенератора рекомендується встановлювати спеціальні фільтри. Вони будуть пом'якшувати воду і запобігати передчасний знос.
  4. Електронне урядування менш надійне, ніж електромеханічне, зате більш гнучке.
  5. Для високої продукції і дрібноштучних виробів підбираються різнорівневі стелажі.
  6. Фільтри-жироуловлювачі, вбудована система очищення повітря камери після кожного робочого циклу, пару з комп'ютером для контролю якості та інші додаткові функції полегшують не тільки процес приготування, а й часто обслуговування обладнання.
  7. Можливість заміни енергоносія в ротаційних печах - хороший внесок для тих, хто планує користуватися пристроєм більше трьох років.

Слід також зазначити, що колеса для ротаційних печей є просто невід'ємним елементом. Вони полегшують транспортування, прибирання та обслуговування. При необхідності їх заміни потрібно звертатися до перевірених продавців. Перейшовши за цим посиланням https://www.fregat.com.ua/kolesa-dlya-pekaren-i-rotacionnyh-pechey, ви знайдете широкий асортимент роликів для печей, пекарень та хлібозаводів з термостійких матеріалів, різних діаметрів та показників середньої вантажопідйомності.

Пам'ятайте, що хороша багатофункціональна ротаційна піч допоможе уникнути додаткових витрат при розширенні асортименту продукції або підприємства в цілому!