Візок складний двоколісний і основні сфери застосування

Завдяки простоті у використанні й універсальним експлуатаційним якостям, складаний двоколісний візок знайшов широке застосування у переміщенні різних вантажів. У залежності від габаритів й інших особливостей конструкції, він прекрасно підходить для перевезення ручної поклажі та походів за покупками, транспортування посилок з поштових відділень і поїздок на дачу.

Крім того, складні двоколісні візки нерідко використовуються в магазинах для доставки товарів зі складу до торгового залу, для переміщення різних вантажів у межах прибудинкової ділянки. Загалом вони можуть застосовуватися для розв’язання широкого переліку завдань, пов'язаних із необхідністю транспортування не надто громіздких і неважких виробів на відносно невеликі відстані.

Особливості та переваги

Головна особливість будь-якого складаного двоколісного візка для вантажів полягає в тому, що він легко збирається в компактну конструкцію без використання жодного спеціального інструменту. Це, зі свого боку, забезпечує одну з найбільш важливих переваг такої господарської техніки, а саме її зручне зберігання. У складеному стані вона займає мінімум місця, що дозволяє розташувати її в будь-якому куточку комори, гаража і навіть на маленькому балконі.

Усі модифікації цієї техніки складаються з рами, вантажної платформи й пари коліс. При цьому останні можуть бути стаціонарними або рухомими (поворотними). Ними нерідко укомплектовуються складні двоколісні вантажні візки з сумками. Це істотно підвищує їх маневровість, а отже, і зручність у використанні.

Серед інших переваг складаних двоколісних візків для перевезення вантажів можна згадати:

  • простоту в обслуговуванні та ремонті. При тривалій експлуатації такий виріб може вимагати періодичного змащування підшипників коліс. Якщо потрібна їх заміна, таку процедуру можна виконати самостійно;
  • оптимальну вантажопідіймальність. Практично кожен складаний ручний двоколісний візок здатен витримати вантаж вагою до 100 кілограмів;
  • довговічність. У залежності від інтенсивності використання, термін експлуатації може досягати десяти та більше років.

Сьогодні ринок пропонує найширший асортимент такої техніки, що дозволяє підібрати найбільш оптимальну модель у залежності від наявних потреб і фінансових можливостей.

Цікаво! У нашій країні люди старшого покоління називають ручні господарські візки складаного типу «кравчучками», оскільки вони широко увійшли в ужиток людей саме в період правління першого президента України.

Класифікація виробів

У залежності від цільового призначення, складані ручні двоколісні візки можна розділити на:

  • універсальні. Мають традиційний тип конструкції та підходять для переміщення широкого асортименту вантажів: від продовольчих товарів і малогабаритної техніки до упакованих сипучих будматеріалів;
  • спеціальні. До цієї категорії можна віднести вози з інтегрованими сумками й валізами, а також вузькоспеціалізовані модифікації (наприклад, для розвантаження автомобілів або транспортування певних груп товарів).

У залежності від варіанту оброблення рами й вантажної платформи, складаний ручний двоколісний візок може бути пофарбованим або оцинкованим. Другий тип заведено вважати більш довговічним. Але при нечастій експлуатації пофарбована техніка здатна пропрацювати багато років без спеціального обслуговування.

Колеса як важливий елемент конструкції

Будь-який складаний господарський візок повинен бути оснащений якісними колесами, оскільки вони сприймають усе навантаження від речей, що перевозяться, і нерівностей дорожньої поверхні.

Більшість господарських тачок укомплектовуються колесами одного з двох основних типів. Вони можуть бути:

  • литими. Не вимагають підкачування протягом усього терміну використання, проте більш підходять для пересування по рівних поверхнях;
  • пневматичними. Добре показують себе при переміщенні вантажів по нерівних поверхнях, а також успішно долають невисокі перешкоди, захищаючи продукцію, що перевозиться, від трясіння.

Також складаний двоколісний візок може бути оснащений поліуретановими колесами. Вони добре пристосовані для використання як у складських умовах, так і на вулиці, забезпечуючи плавний хід техніки завдяки високим амортизувальним якостям. Відзначаються довговічністю та не вимагають спеціального обслуговування.