Візки складна і основні сфери застосування

Сфера застосування і типи платформних візків

На будь-якому складі платформна візок є необхідністю. Ці пристрої застосовуються і в магазинах, виробничих приміщеннях, медичних установах, тобто всюди, де потрібно перевезти об'ємний вантаж. Для переміщення застосовується рукоятка, зроблена з порожнистої труби, посилена поперечними вставками. У деяких моделей передбачено її зняття або складання, щоб пристрій було зручно зберігати або транспортувати. На все платформні візки нанесена порошкова полімерна фарба, стійка до різних хімічних або атмосферних впливів.

Загальна конструкція пристроїв

Вироби виготовлені таким чином, щоб навантаження можна було рівномірно розподілити по всьому майданчику, що полегшує переміщення та управління. Розглянемо докладніше, з яких елементів складається візок.

  • Платформа.

Вона може бути повністю сталева, покрита фанерою, резинопластик або виготовлятися з металевої решітки. Щоб перевозяться ящики та інші предмети не ковзали, деякі моделі мають рельєфне покриття.

  • Колеса.

Це важливий елемент, що забезпечує легке пересування. Від коліс залежить вантажопідйомність і керованість. Для кожної сфери використання призначені певні види коліс і їх опор. Конструкції відрізняються розмірами, матеріалами виконання, наявністю гальмівної системи. У нашому каталозі представлено широкий асортимент, що включає термостійкі, пневматичні, чавунні і інші види коліс.

  • Ручка.

Зазвичай цей елемент суцільнометалевий, але є варіанти з прогумованої рукояткою, які застосовуються в гарячих цехах та інших приміщеннях з високою температурою. Візок зі складною ручкою забезпечує компактність пристрою. Великогабаритні моделі оснащуються двома ручками для одночасної роботи двох чоловік.

 

  • Борти.

Варіант з бортами використовується для перевезення штучних, сипучих або інших нестійких вантажів. У багатьох моделей борту знімаються або складаються, що дозволяє перевозити великогабаритні вантажі. Елементи можуть виготовлятися у вигляді суцільних або ґратчастих стінок.

Перед тим як купити візок, необхідно звернути увагу на особливості її конструкції.

Типи візків для різних видів вантажу

Модифікації платформних пристосувань необхідні, щоб підвищувати функціональність будь-якого завдання. При розробці пристрою враховується формат вантажу, що перевозиться, запас міцності, ергономіка, умови експлуатації. Вони класифікуються за такими параметрами, як:

  • максимально допустима вага;
  • тип майданчика;
  • вид колеса і опор;
  • додаткові деталі.

До стандартних відносяться зварні моделі, що мають настил із сталевого листа і рукоятку з нарізним сполученням. Вони недорогі і добре підходять для роботи на складах, друкарнях, в торгових приміщеннях. Відрізняються розмірами і вантажопідйомністю, можна підібрати варіант для будівельних робіт.

Важливо! Основні варіанти платформних візків є чотирьохколісними. Але існують і двох-, трьох- і шестиколісний моделі. Вантажопідйомність двоколісного пристрої зазвичай не перевищує 300 кг.

Існують різні види візків, розроблені для експлуатації в особливих умовах.

  • З гратчастої платформою.

У них підвищені показники жорсткості, застосовуються для перевезення несипучих великогабаритних вантажів. Візок може мати ручки по обидві сторони майданчика.

  • Багатоярусні пристрою.

Їх використовують в лабораторіях, медичних установах для дбайливої ​​транспортування невеликих предметів. Кілька ярусів дозволяють розміщувати різні види штучних вантажів.

  • Складні візки.

Це моделі, в яких ручки складаються для зручності зберігання пристрою. Вони маневрені, практичні і компактні. Застосовуються для несипучих вантажів.

  • Пристрої з поворотною віссю.

Необхідні для поліпшення маневреності і полегшення керованості. Оснащуються зазвичай довгою рукояткою, що дозволяє перевозити великогабаритні вантажі. Передня вісь моделі має поворотний механізм з розворотом на 270 градусів, задня - жорстко фіксована. Для пристроїв підходять пневматичні або литі колеса, в тому числі з чавунним ободом.

 

  • Посилені візки.

Застосовуються для перевезення великовагових вантажів і мають безліч варіантів виконання. Деякі розраховані на вантажопідйомність до 3 тонн. Існують моделі з поворотною віссю і сітчастими бортами, з подовженою платформою для довгомірних вантажів.

Для робіт в умовах підвищеної вологості використовується обладнання з нержавіючої сталі.