Напівелектричний штабелер, конструкція і переваги застосування

Штабелер - це різновид складського обладнання, яка призначена для переміщення, підйому і спуску вантажів. Він є одним із різновидів вилочного навантажувача, але при цьому виділений в окрему категорію, оскільки використовується саме для штабелювання вантажів. Дана техніка активно застосовується на складах, в будівельних супермаркетах, в сільському господарстві, в торгових і виробничих підприємствах. Вона дозволяє механізувати робочий процес, прискорити процедури складування і розвантаження, а також знизити навантаження на співробітників.

Штабелери напівелектричні є однією з різновидів цієї техніки. Він оснащується електродвигуном, який живиться від акумулятора. Двигун приводить в дію вила, піднімаючи і опускаючи їх на потрібну висоту. Для включення електродвигуна досить просто натиснути кнопку. Навчання роботі з апаратом не потрібно.

Увага: сам агрегат переміщається по складу за допомогою м'язової сили оператора. Особливих зусиль для цього не потрібно - він з легкістю рухається по рівній і твердій поверхні.

Переваги агрегатів

Сучасні полуелектріческіе агрегати мають вантажопідйомністю в 1 000-1 500 кг. Вони можуть піднімати вантажі на висоту до 3,5 метрів. Зазвичай оснащуються двигунами потужністю до 1,6 кВт. Для харчування використовується класичний автомобільний акумулятор ємністю в 120 В / Ач. Його вистачає на повний робочий день навіть за умови інтенсивної експлуатації.

Напівелектричні машини зазвичай використовуються на невеликих складах і в магазинах. Для великих приміщень краще вибирати електричні, які пересуваються за рахунок другого двигуна. Вони коштують дорожче, вимагають більш ретельного обслуговування.

До переваг напівелектричних агрегатів відносяться:

  1. Висока надійність, тривалий термін служби. Конструкція штабелера Напівелектричні досить проста, на обслуговування не витрачається багато сил і часу.
  2. Висока продуктивність. Досвідчений співробітник за допомогою штабелера може виконувати до 10 дій за годину. Якщо склад з високим трафіком, то краще придбати електричну модель, яка полегшує процес перевезення.
  3. Компактні розміри. В даному транспортному засобі немає противаги, як в звичайному підйомнику, тому він не займає багато місця, легко проходить по вузьких коридорах.
  4. Доступна ціна. Оскільки в конструкції немає складних гідравлічних вузлів, то техніка має низьку вартість, в порівнянні з більш досконалими моделями.
  5. Екологічна безпека. Агрегат не виділяє вихлопні гази, тому його можна використовувати в закритих приміщеннях. Також йому не потрібно масло, але напрямні рекомендується періодично змащувати.

Увага: до плюсів також відноситься низький рівень шуму. При русі або підйомі агрегат не відтворює гучних звуків, тому його можна використовувати в магазинах або інших приміщеннях з відвідувачами або співробітниками.

При виборі відповідної моделі потрібно враховувати її габарити і вантажопідйомність. Для стандартного складу цілком достатньо агрегатів, які піднімають до 1 000 кг. Якщо вам доводиться працювати з декількома паллетамі, і вони мають велику вагу, то слід вибирати більш велику техніку. Також звертайте увагу на розміри вил. Вони можуть бути повнорозмірні або укорочені для роботи з невеликими паллетамі.