Гідравлічні візки, види і особливості

Зазвичай використовують у великих магазинах, продуктових і будівельних супермаркетах, на складах, в аеропортах тощо. За допомогою цієї візки, яку також часто називають рокла, можна перевозити вантажі масою до 2 500 кг, але є і більш потужні агрегати з вантажопідйомністю до 5 тонн.

Особливістю гідравлічного візка є наявність вбудованого домкрата. З його допомогою оператор може піднімати і опускати вила в міру необхідності. Домкрат працює через систему тяг. Освоїти його використання можна буквально за пару хвилин.

Увага: для управління цією технікою не потрібні особливі навички. Користуватися їй можуть як чоловіки, так і жінки.

Види роклей

Класичне пристрій складається з чотирьох елементів:

  1. Вілочний захоплення, який використовується для піддягання палети.
  2. Роліковая система, розташована під каркасом, а також більші кермові колеса.
  3. Рукоятка, за допомогою якої здійснюється управління агрегатом.
  4. Гідравліка, яка допомагає опускати і піднімати вила.

Принцип роботи рокли досить простий. Необхідно опустити вила, підвести їх під основу палети так, щоб дотримувалися рівновагу. Потім оператор задіє домкрат, накачуючи його за допомогою спеціального важеля або ручки. Підйом зазвичай здійснюється на висоту в 18-20 сантиметрів. Далі за допомогою рукоятки платформа котиться до місця призначення, після чого вила опускаються, вантаж ставиться на основу.

Розглянемо, які існують види візків гідравлічних:

  1. Классіческіе. Можуть пересуватися по твердій рівній поверхні. Зазвичай використовуються на складах.
  2. З укороченими вилами. Підходять для роботи в невеликих складах з невеликими паллетамі.
  3. З подовженими вилами. Зазвичай мають підвищену вантажопідйомністю.
  4. С ножиці підйомом. Дане обладнання дозволяє піднімати палети на висоту в 60-80 сантиметрів.
  5. Із вагами. Зручні моделі, які дозволяють зважувати вантаж, не сходячи з місця.

Також існують низькопрофільні моделі і пристрої з електропідйомником. Якщо планується працювати в умовах з агресивним середовищем, то рекомендується вибирати рокли з нержавіючої сталі.

Особливості виробів

Перед вибором і придбанням відповідної моделі вам потрібно обов'язково продумати, з якими вантажами доведеться працювати, як часто потрібно перевозити палети. Якщо це невеликий склад або магазин, планується транспортувати в день десяток-другий вантажів, то найкраще придбати ручну модель. Вона відносно недорога і практична.

Увага: якщо агрегат купується для великого складу і пропускної здатності, то краще вибрати самохідний візок. Вона може пересуватися зі швидкістю в 5-6 км / год по рівному твердому підлозі.

Самохідні рокли приводяться в дію електродвигуном від вбудованого акумулятора, заряду якого вистачає на повний робочий день. Вони можуть бути двох типів: повідкові або з майданчиком. Перший варіант простіший. Оператор просто йде за візком, яка котиться за рахунок електродвигуна. Другий тип практичніше, підходить для великих приміщень. У рокли є спеціальна складна майданчик, на яку стає оператор під час руху. Завдяки цьому він не втомлюється, може працювати весь день.