28 січня
24 лютого

Критерії вибору та сфера застосування колісних опор для сміттєвих контейнерів ТПВ

Одним з головних конструктивних елементів будь-якого сміттєвого контейнера є колеса, які забезпечують його маневреність і зручність експлуатації. Як правило, бак комплектується чотирма поворотними опорами. Щоб підвищити стійкість і поліпшити нерухомість конструкції на похилих поверхнях, колеса для сміттєвих контейнерів ТПВ оснащуються гальмівними механізмами. Такі опори виконують свої функції в складних умовах і піддаються високим статичних навантажень, тому до їх якості завжди пред'являються особливі вимоги. В каталозі https://www.fregat.com.ua/kolesa-dlya-musornyh-konteynerov-tbo/ колісні опори для сміттєвих баків ТПВ представлені в широкому асортименті розмірів.

Технічні особливості

Колісні опори для сміттєвих баків твердих побутових відходів виробляються на сучасному обладнанні з застосуванням інноваційних технологій і зносостійкого сировини. В основі виробів - стандартна чорна гума / поліпропілен. Матеріал поверхні кочення демонструє гарний опір ковзанню, не залишає слідів при переміщенні контейнера ТПВ. Поліпропілен стійкий до негативного впливу агресивних речовин, підвищеної вологості, перепадів температурного режиму (не покривається тріщинами на морозі, не деформується в літню спеку).

У виробництві ободів застосовується загартована сталь підвищеної твердості. Доповнює колесо роликовий підшипник, який підвищує маневреність оснащується обладнання. Вироби випускаються з кріпильним елементом (кронштейном з якісної сталі, який підвищує надійність конструкції) і без нього.

Головні технічні характеристики коліс для сміттєвих баків:

  • розміри. При виборі враховується зовнішній діаметр і повна висота колеса;
  • твердість вироби. Цей показник становить 80-85 Shore A;
  • власну вагу вироби;
  • вантажопідйомність. Залежно від конструктивних особливостей і діаметра, колеса можуть витримувати статичне навантаження від 100 до 575 кг;
  • наявність гальмівного механізму. Така конструктивна особливість підвищує експлуатаційні властивості колісних опор для сміттєвих баків;
  • Діапазон робочих температур. Колісні опори зберігають свої робочі характеристики при t -20- + 60 градусів Цельсія.

Як правило, вироби розраховані на експлуатацію при невеликій швидкості руху - до 4 км / год.

Сфера використання

Колеса використовуються не тільки для оснащення сміттєвих контейнерів ТПВ. Вироби також застосовуються для комплектації:

  • ротаційних печей (використовуються в кондитерських і на хлібозаводах);
  • будівельних лісів;
  • подових печей (обладнання відрізняється наявністю ярусів, застосовується для випічки хлібобулочних виробів) та іншого пересувного обладнання.
  • Ще одна сфера використання коліс - меблеве виробництво.

Вироби характеризуються підвищеною стійкістю до статичних навантажень, механічного зносу, мають тривалий термін служби, тому підходять для експлуатації на асфальтованій поверхні, а також в умовах неякісного покриття.

Технічне обслуговування

Щоб підвищити експлуатаційний термін використання коліс, необхідно своєчасно проводити профілактичні роботи. Заборонено чистити вироби із застосуванням засобів, в основі яких присутні агресивні речовини. У міру необхідності слід змащувати підшипники і контролювати стан роз'ємних з'єднань.

Надійний постачальник

Компанія «Фрегат» - виробник коліс для пересувного обладнання. Технічні характеристики продукції, що випускається відповідають вимогам діючих стандартів якості, що підтверджується наявністю сертифіката. Підприємство реалізує каталожні моделі коліс, а також готова виконати будь-який специфічний замовлення.