28 січня
24 лютого

Технології виробництва ущільнювачів

Не можна недооцінювати роль ущільнювачів в повсякденному житті і промисловості. Їх використовують при проведенні комунікацій, виробництві хлібопекарського обладнання, морозильних камер, в бізнесі з продажу вікон та дверей. В інтернеті є маса інформації про застосування, але практично немає даних про технології виготовлення згаданих деталей. Виправимо ситуацію.

Існує багато різновидів ущільнювачів, найбільш затребувані з них зроблені з:

  • силікону;
  • ТРЕ;
  • EPDM
  • NBR.

У нашій компанії ви можете замовити надійні недорогі вироби з силікону будь-якої форми. Вони можуть бути монолітними і пористими. Незалежно від структури, мають показовою термоустойчивостью, тобто, не втрачають первинних характеристик при температурному впливі від -50 до +250 градусів. Про технології виробництва і виготовленні ущільнювачів з інших матеріалів читайте нижче.

Екструзія

Цю технологію виробництва застосовують, коли потрібно випустити велику партію профільних ущільнювачів з силікону, TPE, EPDM, PVC. Основу-матеріал пресують в процесі екструзії під впливом сильного тиску. Вироби набувають форму під час проходження через спеціальну головку обладнання. Виходить нескінченний профіль, який додатково піддають обробці, з огляду на майбутню сферу застосування продукції. Кінцевим етапом виробництва може виступати склеювання в кільце або поділ на секції.

Водоструминна різання і штампування

Дані способи виготовлення застосовують, коли потрібно випустити гідроабразивні або перфоровані плоскі прокладки. На це є такі причини:

  • простота випуску великих партій;
  • мінімальні витрати на інструментарій;
  • оперативність.

Потрібно заздалегідь виставити вимоги до даних параметрами. Імовірність того, що розріз вийде увігнутим. Поверхні зрізу виходять чіткими при застосуванні гідроабразивного різання. Тільки так можна добитися точного і чистого краю кромки. Згинання також дозволяє скорегувати геометрію виробів, що забезпечує йому хорошу гнучкість.

Лиття під тиском

Якщо потрібні високі допуски, потрібно зробити велику партію силіконових ущільнювачів. Її вартість, оперативність, продуктивність і порівняно низька вартість. Лиття називають більш першим і досконалим способом виготовлення. Партія товару виходить високоякісної. Добре відоме пресування «програє» ці технології.

Матеріал, який пластифицируется і гомогенізується, проходить через літніковие канали, впорскується в форму під тиском. Всі робочі параметри можна і потрібно контролювати. Продукція не потребує додаткової обробки.

Лиття з індукційним перенесенням

Досконалий метод виготовлення ущільнювачів, що поєднує переваги компресійного формування і попередньої сучасної технології. Процес виробництва легко контролювати і автоматизувати. Пластикова суміш відразу надходить в область перенесення через блок уприскування. Після придаточной камери вдавлюється в форми.

Підведення підсумків

При використанні якісної суміші ущільнювачі виходять надійними, але недовго залишаються такими, якщо порушені правила зберігання. Характеристики вироблених в сухих, прохолодних і помірно вентильованих складах. Оптимальний температурний діапазон - від +5 до +20 градусів. Попадання денного світла небажано.