Вибираємо довговічну господарську візок на коліщатках

Багато українських жінок щодня виконують нелегку роботу, яка забирає сили, час і здоров'я. Чого вартий похід по продуктових магазинах! Доводиться тягнути важкі пакети до зупинки або паркування. Закупівля продуктів також завдає чимало клопоту людям похилого віку. Після «прогулянки» по ринку починає боліти спина, ноги та інші частини тіла. Однак далеко не всім рішення звичайних господарських справ доставляє незручності. Мудрі люди вже давно купили сумку-візок і забули про важку ношу. Ця корисна функціональна річ - незамінна помічниця в кожному будинку! Вона давно перестала виглядати як бабусин «аксесуар». У продажу є безліч естетичних тачок-сумок на коліщатках. Однак одні з них служать довгі роки і не доставляють незручностей під час експлуатації, інші - навпаки. Як вибрати господарську візок «на століття»? Читайте нашу пізнавальну статтю до кінця і робіть замовлення «у всеозброєнні».

Про призначення неоціненною «домашньої помічниці»

Перед тим як вибрати господарську візок на колесах, розберемося, чи потрібна вона. На покупку цієї сумки не рекомендуємо економити! Сучасні візки для «продуктового шопінгу» на коліщатках витісняють образ бабусі-старенькі, яка з останніх сил тягне за собою непідйомну «кравчучку». Виробники роблять їх модними і ергономічними. Компактні на вигляд візка вміщають в себе чимало покупок, замінюючи десяток пакетів, на придбання яких йде пристойна сума. Найбільший їх «козир» - зручність у використанні. Можна накупити 10 кг овочів і іншого, і йти додому без нічого. Чи не буде виснажливої ​​тяжкості, від якої деформується хребет, болять руки і ноги. Стан здоров'я не погіршиться.

Купивши сумку-візок, можна:

  • збільшувати кількість покупок за 1 візит. Якщо намічається вечірка, не доведеться ходити в магазин кілька разів. Під місткою об'ємної візку знайдеться місце для продуктів, напоїв, засобів особистої гігієни та іншого;
  • спокійно повертатися з дачі додому із зібраним урожаєм. Літо - час садових робіт. Тисячі українців велику його частину проводять на дачі. Доглядають за фруктовими деревами і городом. Для дачі вкрай необхідна візок на коліщатках. Але не плутайте її з садової або будівельної тачкою. До речі, без останньої теж складно обійтися на дачі. Сумка-візок - незамінна річ, коли дозріли помідори, огірки, зібрана малина і фрукти;
  • ходити по ринку без тривоги і роздратування, отримувати насолоду від шопінгу. Маючи візок-сумку, можна безтурботно розглядати товари. Буде зручно і на ринку, і після відвідин супермаркету переміщатися з об'ємними закупівлями. З її появою більше не потрібно турбуватися про своє здоров'я. Спина, ноги і руки не постраждають від важких предметів, які змушені носити все ми.

Сумки-візки класифікують по дизайну, кількості коліс, обсягом, матеріалами. Далеко не всі вони витримують велику вагу. Щоб візок швидко не зламалася, потрібно під час покупки аналізувати якість кожної деталі.

Основні критерії вибору

Візок на коліщатках купують для того, щоб полегшити собі життя - перевозити досить важкий вантаж без особливих зусиль. Мета одна, але умови експлуатації - різні. Наприклад, самотній жінці немає сенсу купувати більшу містку модель, досить придбання компактної сумки-візки. А ось багатодітній матері варто вчинити з точністю навпаки.

Всім без винятку потрібно оцінити:

  • міцність виробу;
  • матеріал каркаса і тканини;
  • тип роликів;
  • якість фурнітури.

О Про кожній характеристиці розповімо детальніше далі.

Матеріали основних деталей

Господарська візок на колесах буде надійною і довговічною тільки при оснащенні міцним каркасом. Якщо його деталі тонкі і гнуться, «домашня помічниця» може підвести під час першої ж експлуатації. Каркас повинен бути міцним! Надійний той, що зроблений зі сталі або спеціального алюмінієвого сплаву. Моделі з каркасом останнього типу легше. Чим товщі деталі основи, тим важче все виріб.

Важливо! Складно знайти сумку-візок з литим каркасом, деталі, як правило, зварюють між собою. Зверніть увагу на ці шви. Вони повинні бути «чистими», без будь-яких сполучних елементів. Заклепки і стяжки з часом губляться, не витримавши навантажень.

Тепер розповімо про колесах. Хорошим варіантом буде господарська візок-сумка з рухомими елементами з силікону. Цей матеріал стійкий до стирання. Довговічними також називають металеві колеса з покришками з гуми або силікону. Решта варіантів поступаються описаним. Важливу роль відіграє діаметр коліс. За цим параметром судять про прохідність і маневреності сумки-візки. Оптимальний діаметр рухомих елементів - від 12 до 18 см. Такі колеса дозволяють однаково легко переміщатися по асфальту, садовому нерівному ділянці, кам'янистій місцевості.

З якого матеріалу роблять саму сумку? Сучасні виробники використовують синтетичні і сумішеві тканини. Поліестер і його аналоги мають підвищену зносостійкість. Під час покупки оціните щільність тканини. Ні в якому разі матеріал не повинен бути тонким. Якщо тканина просвічується, то швидко порветься. Однозначно корисним властивістю буде водонепроникність. В такому випадку опади не зіпсують вміст господарської візки.

Визначаємо місткість сумки на коліщатках

Розглянемо поширені обсяги господарських візків. Щоб правильно визначити місткість, потрібно оцінити власні потреби і передбачувані умови експлуатації. За обсягом сумки-візки поділяються на:

  • стандартні - 35-40 л;
  • середні - 40-50 л;
  • великі - 60 і більше літрів.

Важливо! Між місткістю і вантажопідйомністю немає прямої залежності. Ці параметри можуть бути різними. Наприклад, вантажопідйомність може бути 15 кг при обсязі в 40 літрів. Такі характеристики виробники вказують окремо.

Фурнітура або додаткова фіксація вантажу

Яку господарську візок вибрати по місткості і матеріалами, ви вже знаєте. Крім того, потрібно звернути увагу на ручки. Зручні і довговічні власники з гуми, чого не можна сказати про пластмасових аналогах.

Не залишайте без уваги і внутрішній поділ. Не зовсім зручно, якщо буде один великий відсік для вантажу без кишеньок і іншого. Вибором вимогливих покупців стають господарські сумки на колесах з:

  • клапанами;
  • фіксаторами;
  • застібками;
  • відділеннями;
  • кишеньками, оснащеними «блискавками».

Дуже корисним пристосуванням користувачі називають відкидне сидіння. Ця деталь незамінна для людей похилого віку, дачників, мам з маленькими дітьми. У літню пору знадобляться спеціальні термоотсекі. Вони підтримують первісну температуру продукту, не дозволяючи йому охолонути або нагрітися.

Оцінка стійкості

марно візок, яка позбавлена ​​маневреності і постійно потребує підтримки. Від такої сумки на колесах більше неприємностей, ніж допомоги. Боїтеся стати володарем «тягаря»? Оцініть стійкість сумки-візки. Для цього досить дізнатися ширину каркаса. Оптимальний параметр основи - від 30 до 40 см. Тачка таких розмірів дозволить надійно зафіксувати вантаж, зберігати баланс. Вона наділена стійкістю, тому зручна в експлуатації.

Важливо! Висота ручок теж впливає на призначений для користувача комфорт. Не дивіться в бік позицій з короткими власниками. Чому? Доведеться ходити в зігнутому положенні, чому почне боліти спина. Тачку доведеться постійно штовхати, а при першій нерівності вона завалиться в одну зі сторін.

Секрети вдалої покупки

Якщо до прочитання цієї статті у вас не було господарської сумки-візки, тепер напевно ви захочете витратити на неї гроші, щоб полегшити щоденний «продуктовий шопінг». Отже, починайте з аналізу власних потреб. Потім визначте:

  • призначення;
  • оптимальний обсяг;
  • необхідну граничну вантажопідйомність.

Остаточний вибір робіть на користь сумок-візків з досить широкою рамою, регульованою високою ручкою, стильним дизайном. Сміливо вирушайте за покупкою модернізованої «кравчучки», яка стане вашою вірною помічницею.