Особливості та рекомендації щодо вибору садової тачки

Садова візок - потрібна річ в господарстві. З її допомогою можна швидко прибрати сміття з ділянки, перевезти інвентар тощо. Тачка дозволяє без праці перемістити вантаж з точки А в пункт Б. Однак не всі конструкції надійні, зносостійкі і довговічні. Перед тим як вибрати садові візок, потрібно визначитися з умовами експлуатації. Кожна модель, представлена ​​у продажу, наділена особливим набором характеристик, переваг та недоліків. Якщо правильно вибрати садові тачку, вона буде служити необмежений період, дозволяючи піднімати і транспортувати вантаж певної ваги. У разі невідповідності візки умов експлуатації не виключені поломки елементів і постійні проблеми.

Класифікація за вантажопідйомністю і типу

Візок для дачі і будинки - це робочий інструмент. Надійні, добротні тачки виглядають просто, але відмінно справляються з поставленими завданнями. Не варто плутати їх з декоративними аналогами з яскравим оформленням. Останні несуть мало практичної користі, виступаючи частиною ландшафтного дизайну. При виборі «помічниці» не варто акцентувати увагу на зовнішніх параметрах.

У продажу є садові та будівельні тачки. Вантажопідйомність перших не перевищує 100 кг, у других вона може досягати 250 кг. Яка модель підійде більше? Проаналізуйте власні потреби. Якщо на дачі проходять будівельні роботи, купуйте відповідну модель. Для роботи на ділянці достатньої садової візки.

Перший параметр вибору - вантажопідйомність (місткість). Цей показник вимірюють в кілограмах / літрах. Візки для сипучих матеріалів випускають з характеристиками в 80-150, для цілісних виробів - 70-250. Краще робити вибір на користь моделей з середньою вантажопідйомністю, тому що важкими складно управляти. При місткості 200+ кг садові візок виходить масивної, погіршується маневреність. До того ж далеко не кожна людина зможе перевозити настільки важкий вантаж.

Оптимальним варіантом для дачі або будинку, де йде будівництво, буде 35-кілограмова тачка на 100-150 літрів. З нею зручно перевозити сміття, матеріали, деталі та інше. Легким в експлуатації і практичним садовим інвентарем буде тачка з одним колесом вантажопідйомністю в 70 кг і об'ємом в 90 літрів. Вона важить до 10 кг, компактна, маневрена, прекрасно вписується у вузькі проходи.

Порада: не хочете через рік міняти тачки? Не перевищуйте параметри вантажопідйомності!

 

Про що говорить кількість коліс

У продажу є садові візки з 1, 2, 4 колесами. Які особливості притаманні кожній моделі? Про що говорить кількість коліс? Розглянемо переваги і недоліки кожної позиції. Почнемо з садових тачок з одним колесом, головною перевагою яких називають маневреність. Зробити вибір на їхню користь слід тим, у кого на садовій ділянці багато вузьких і звивистих доріжок. А ось про перевезення вантажу по м'якому грунті можна забути. Колесо буде постійно грузнути, візок почне втрачати рівновагу. Краще вибрати двоколісну тачку. Їй теж притаманна маневреність, при цьому навантаження оптимально розподіляється по всій поверхні грунту за рахунок декількох рухомих елементів. При виборі такої моделі слід враховувати ширину доріжки. Якщо відстань між колесами буде занадЗнаєте, які тачки називають найнадійнішими? Моделі з 4 колесами. З їх допомогою можна перевозити важкий садовий інвентар, будматеріали і інші вантажі. Незважаючи на підвищену надійність, їх можна назвати трохи незграбними в управлінні. Тачку з 4 колесами складно розгортати і переміщати на звивистих стежках. Купити колеса для тачки, Ви зможете перейшовши за посиланням: https://www.fregat.com.ua/kolesa-dlya-sadovyh-tachek

 

Різновиди власників

Тепер поговоримо про ручках садових візків. Тачки випускають з власниками П- і Н-образного виду різної довжини. Найзручнішими вважаються ті, в які вільно поміщається корпус людини. Тобто, ручки повинні бути досить довгими і з гумовим покриттям, щоб попереджати вислизання. Моделі з короткими власниками - це не найкращий варіант. При перевезенні сильно навантажується спина, що призводить до напруження і хвороби хребта.

 

Класифікація за конструктивними особливостями

Тачки, використовувані в домашньому господарстві, випускають стандартними і розбірними. Для перших доведеться знайти місце в сараї або іншому підсобному приміщенні. Вони ставляться на зберігання цілком. Моделі другого типу компактні. У них знімаються кузов і колеса. Однак досвід користувачів показує те, що розбірні вироби швидше ламаються, вони не призначені для частих перевезень вантажів.

 

Підведення підсумків

Вибір тачки - завдання не з легких. Потрібно аналізувати всі характеристики моделі, що сподобалася, оцінювати зручність в експлуатації і відповідність вимогам. Під час покупки не забувайте про наступне:

  1. Візок з ручками достатньої довжини легко штовхати.
  2. Транспортування не доставляє незручностей, коли руки перевізника випрямлені вздовж тулуба.
  3. Тримачі не вислизають, якщо зроблені з гуми.
  4. Нормальна вага домашньої «помічниці», якою зручно користуватися, не перевищує 35 кг.

Для дому та дачі вибирайте надійну практичну візок із середньою місткістю. Вона прослужить довгі роки і допоможе виконати масу завдань.