«Королева кухні», або ротаційна піч як універсальне обладнання для будь-якої пекарні
Запах свіжої випічки просто божественний. Його асоціюють з бабусиним хлібом з печі, але більшості цей аромат знаком з супермаркетів, пекарень або кондитерських. Сучасне обладнання дозволяє виготовляти свіжу хлібобулочну продукцію нічим не гірша за ту, що залишилася в нашій пам'яті з дитинства. Найчастіше це заслуга ротаційних печей. Саме ця техніка незамінна для виробництва середніх і великих масштабів. Вона дозволяє випікати широкий асортимент виробів різного виду. Про її особливості та переваги і йтиметься далі.
Специфіка конструкції
Холодильні камери - це металева камера, зроблена з нержавіючої сталі. Усередині знаходяться багаторівневий стелаж, а також спеціальний пристрій, що обертає полички, забезпечуючи рівномірне випікання продукції. Унікальність даного обладнання полягає в тому, що в ньому можна готувати величезну кількість різних виробів: будь-які сорти хліба і булок, кондитерську продукцію, листкове тісто, пряники, печиво, рулети, і багато чого іншого (і навіть сушити сухарі). Для пекарень таке обладнання - основа основ. Змінюючи заготовки, немає необхідності перенастроювання повітряних теплових потоків. Все це в рази знижує матеріальні витрати і економить час.
Серед інших переваг ротаційної печі можна також назвати:
- можливість роботи від електрики, газового або дизельного палива;
- здатність видавати високу продуктивність при низькому споживанні енергії;
- компактність (фронтальне розташування економить простір виробничих площ);
- безперервність процесу приготування;
- широкий діапазон режимів випікання;
- автоматичні програмні установки;
- можливість приготування різних продуктів одночасно;
- простота управління (доступний інтерфейс);
- наявність потужного парогенератора;
- великі зручні дверцята для завантаження заготовок і вікно для контролю процесів;
- швидкий доступ до вузлів техобслуговування;
- збірна конструкція, яка легко транспортується і монтується.
Більшість сучасних моделей має функцію запам'ятовування основних режимів (параметрів випікання). Це істотно спрощує процес приготування.
Поради від експертів
Що потрібно знати, вибираючи ротаційну піч:
- Від якості і товщини теплоізоляції залежить багато чого. По-перше, добротне обладнання буде швидше нагріватися і, відповідно, випічка готується швидше. По-друге, хороші печі практично не впливають на температуру приміщення, погані обігрівають з високою швидкістю.
- Над дверцятами повинна знаходитися витяжка (козирок-газоуловітель).
- Для продовження терміну служби парогенератора рекомендується встановлювати спеціальні фільтри. Вони будуть пом'якшувати воду і запобігати передчасний знос.
- Електронне урядування менш надійне, ніж електромеханічне, зате більш гнучке.
- Для високої продукції і дрібноштучних виробів підбираються різнорівневі стелажі.
- Фільтри-жироуловлювачі, вбудована система очищення повітря камери після кожного робочого циклу, пару з комп'ютером для контролю якості та інші додаткові функції полегшують не тільки процес приготування, а й часто обслуговування обладнання.
- Можливість заміни енергоносія в ротаційних печах - хороший внесок для тих, хто планує користуватися пристроєм більше трьох років.
Слід також зазначити, що колеса для ротаційних печей є просто невід'ємним елементом. Вони полегшують транспортування, прибирання та обслуговування. При необхідності їх заміни потрібно звертатися до перевірених продавців. Перейшовши за цим посиланням https://www.fregat.com.ua/kolesa-dlya-pekaren-i-rotacionnyh-pechey, ви знайдете широкий асортимент роликів для печей, пекарень та хлібозаводів з термостійких матеріалів, різних діаметрів та показників середньої вантажопідйомності.
Пам'ятайте, що хороша багатофункціональна ротаційна піч допоможе уникнути додаткових витрат при розширенні асортименту продукції або підприємства в цілому!