Поради щодо ремонту гідравлічного візка (рокли)

Як відремонтувати гідравлічну роклу

Гідравлічна рокла призначена для переміщення важких вантажів. Обладнання оснащується ручним приводом. Більшою мірою візок використовується на складах для вантажно-розвантажувальних робіт та переміщення товарів. Внаслідок значного навантаження рано чи пізно техніка виходить із ладу. Це викликає затримку в роботі складу. Щоб здійснити ремонт рокли, необхідно з'ясувати причину несправності. Дрібну поломку можна усунути самостійно, тоді як у серйозніших випадках буде потрібна допомога спеціаліста. Наведені нижче поради дозволять швидко відновити працездатність техніки.

Видалення повітря, яке накопичилося в системі

Увага! Наявність повітря в гідравлічній системі – одна з найпоширеніших причин виходу з ладу рокли.

Щоб забезпечити успішну роботу техніки, треба підтримувати оптимальний рівень тиску. Якщо повітря потрапляє в систему, вилка не може піднятися, внаслідок чого візок не виконує покладені на нього функції.

Здебільшого гідравлічна система повністю закрита. Але повітря може потрапити всередину через пошкоджені або зношені елементи (наприклад, картридж клапана, який у результаті необережної експлуатації обладнання випадково пошкодили). Тому перед розбиранням візка на складові рекомендується випустити з системи повітря. Операцію можна зробити своїми руками, без залучення спеціалістів. Для цього оптимально підходить метод накачування ручки. Процедура передбачає розвантаження вил, а потім прокачування ручки щонайменше 20 разів. Ці дії допомагають видалити з системи повітря, яке під час процесу буде заміщене спеціальною рідиною.

Якщо цей варіант виявиться неефективним, необхідно розібрати візок, щоб замінити певні частини обладнання.

Заміна кільця ущільнювача

Про виникнення подібної проблеми говорить накопичення рідини в районі нижньої частини ручки. Причина такої несправності – пошкодження кільця ущільнювача. У цьому випадку ремонт гідравлічного візка зводиться до заміни несправного елемента.

Важливо! Для замовлення нової запчастини необхідно надати постачальнику промислового обладнання інформацію про модель візка. Без цього не можна бути впевненим у придбанні кільця правильного типу.

Для самостійного виконання процедури знадобиться виконати такі дії:

  • підняти візок. Щоб це зробити, треба помістити під вісь домкрат чи інший предмет, що дозволить підняти передні колеса та дістатися до кільця;
  • злити рідину з гідравлічної системи. Зливний гвинт розташований біля заднього колеса. Щоб витягнути його, знадобиться шестигранний ключ. Рідину варто зливати в заздалегідь приготовлене відро. Завершивши процедуру, треба прокачати ручку декілька разів, щоб повністю очистити систему. Останній крок – встановлення зливного гвинта на місце, після чого потрібно добре його затягнути;
  • від'єднати нижній важіль. Для цього необхідно знайти штифт, розташований праворуч від корпусу. Для його зняття з важеля використовується викрутка. Потім штифт виймається з насоса;
  • зняття кільця. Кінець картриджа потрібно стиснути, використовуючи пінцет або плоскогубці. Потім залишається витягнути пошкоджене кільце. Рекомендується ретельно протерти робочу зону, щоб видалити бруд;
  • встановлення нового кільця ущільнювача й картриджа клапана. Для ретельного закріплення елементів краще використовувати плоскогубці.

Після завершення процедури необхідно залити рідину в систему. Також потрібно переконатися в справності техніки, для чого варто включити візок.

Перевірка колісної бази

Колеса зазнають серйозних навантажень у процесі експлуатації, внаслідок чого зношуються їхні конструктивні елементи. Надійні продавці пропонують широкий перелік запчастин для спецтехніки. Ознайомитися з асортиментом можна, перейшовши за посиланням https://www.fregat.com.ua.katalog/

Перевірка рами

Гідравлічні візки часто використовуються неакуратно, оскільки їхня експлуатація зазвичай здійснюється в інтенсивному режимі. У процесі роботи обладнання може «врізатися» в стіни, коли проходить круті повороти чи виконує інші маневри. Ще одна небезпека полягає у виділенні для зберігання рокли дуже тісного приміщення. До того ж причиною пошкодження спецтехніки часто стає робота в обмеженому просторі, що призводить до деформації корпусу. У цьому випадку обладнання не здатне підійматися вгору.

Якщо проблема не пов'язана з перерахованими вище причинами (ушкодженням кільця ущільнювача або проникненням повітря в систему), то доцільно оглянути раму на предмет наявності вм'ятин. Як показує практика, механічні ушкодження можуть порушити нормальну роботу гідравлічної рокли.